מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נער מתבגראמא דואגת25/09/2011
שלום, בני בן ה-12 מגלה סימני התבגרות. הוא ילד מקסים ותלמיד מבריק, ומאד מסייע בעבודות הבית השונות. לאחרונה הוא החל להיפגש עם חבריו לכיתה אחר-הצהריים שזה נפלא אך לא היה קודם. אנו מרגישים שפעמים רבות הוא "חושב רק על עצמו" ורב המון עם אחותו בת ה-9 לעומת הקטנה שאיתה הוא מסתדר (בת 4). הים קרה לי מקרה לא נעים וראשון מסוגו: נכנסתי במקרה לחדר האמבטיה בזמן שהוא מתקלח וגיליתי שהו מאונן עם סבון על איבר המין. לא אמרתי כלום , ביקשתי סליחה ויצאתי. אנו משפחה מאד פתוחה ומשוחחת על הכל אולם, בתקופה האחרונה אני ובעלי מרגישים מעין "חוסר שליטה" כיצד להגיב לילד. הוא מרבה להתווכח איתנו לא לקבל את דעתנו אנו ממשיכים להציב את הגבולות אולם, לא יודעים עד כמה ומתי באמת להניח לו. כנ"ל לגבי שעות השנה לרוב הוא רגיל לישון בשעה 9 אולם לאחרונה הוא "מטייל" בבית עד שעה 10:30 או צופה בטלוויזיה עד אשר אנו מעירים לו. מה לעשות האם להגביל בשעהללכת לישון או לא? נשמח לקבל עצות תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נער מתבגר - תגובה
שלי ורדי26/09/2011שלום לך,
את מתארת תגובות והתנהלויות מאד נורמטיביות, של נער בטרום התבגרות, המגלה את גופו, מתעניין יותר בבני גילו, הדחפים שלו מטבע השינויים בגוף שלו עולים וזה בא לידי ביטוי גם בפריצה מסוימת של גבולות. לדעתי אין לכם מה לדאוג, התפתחותו טוב, טוב עשית שלא אמרת כלום באמבטיה, אל תתייחסי, התנהלות פרטית רגילה לגיל זה, מוזר לי שהוא לא נעל רק את האמבטיה.תנו לו פרטיות, תשמרו על גבולות אך גם תחשבו איפה אתם יכולים להגמיש ולהתאים אותם לכך שהוא מתבגר ולא נשאר ילד. הריבים גם לא משמעותיים, הוא פשוט משתנה, נהיה קצת מרדןאולי, ביקוריתי, אך עד כמה שזה משונה ולא נוח, זה צפוי ובריא מבחינה רגשית שהוא כך... הייתי דואגת אם הייה נשאר ילד טוב ירושלים, מנסה לרצות עדיין את כולם.
תמשיכו להיות הורים טובים לילד חמוד!
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)