נער מתבגר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נער מתבגר
    אמא דואגת
    25/09/2011

שלום, בני בן ה-12 מגלה סימני התבגרות. הוא ילד מקסים ותלמיד מבריק, ומאד מסייע בעבודות הבית השונות. לאחרונה הוא החל להיפגש עם חבריו לכיתה אחר-הצהריים שזה נפלא אך לא היה קודם. אנו מרגישים שפעמים רבות הוא "חושב רק על עצמו" ורב המון עם אחותו בת ה-9 לעומת הקטנה שאיתה הוא מסתדר (בת 4). הים קרה לי מקרה לא נעים וראשון מסוגו: נכנסתי במקרה לחדר האמבטיה בזמן שהוא מתקלח וגיליתי שהו מאונן עם סבון על איבר המין. לא אמרתי כלום , ביקשתי סליחה ויצאתי. אנו משפחה מאד פתוחה ומשוחחת על הכל אולם, בתקופה האחרונה אני ובעלי מרגישים מעין "חוסר שליטה" כיצד להגיב לילד. הוא מרבה להתווכח איתנו לא לקבל את דעתנו אנו ממשיכים להציב את הגבולות אולם, לא יודעים עד כמה ומתי באמת להניח לו. כנ"ל לגבי שעות השנה לרוב הוא רגיל לישון בשעה 9 אולם לאחרונה הוא "מטייל" בבית עד שעה 10:30 או צופה בטלוויזיה עד אשר אנו מעירים לו. מה לעשות האם להגביל בשעהללכת לישון או לא? נשמח לקבל עצות תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נער מתבגר

הוספת תגובה

• נער מתבגר - תגובה

שלי ורדי
    26/09/2011

שלום לך,
    את מתארת תגובות והתנהלויות מאד נורמטיביות, של נער בטרום התבגרות, המגלה את גופו, מתעניין יותר בבני גילו, הדחפים שלו מטבע השינויים בגוף שלו עולים וזה בא לידי ביטוי גם בפריצה מסוימת של גבולות. לדעתי אין לכם מה לדאוג, התפתחותו טוב, טוב עשית שלא אמרת כלום באמבטיה, אל תתייחסי, התנהלות פרטית רגילה לגיל זה, מוזר לי שהוא לא נעל רק את האמבטיה.תנו לו פרטיות, תשמרו על גבולות אך גם תחשבו איפה אתם יכולים להגמיש ולהתאים אותם לכך שהוא מתבגר ולא נשאר ילד. הריבים גם לא משמעותיים, הוא פשוט משתנה, נהיה קצת מרדןאולי, ביקוריתי, אך עד כמה שזה משונה ולא נוח, זה צפוי ובריא מבחינה רגשית שהוא כך... הייתי דואגת אם הייה נשאר ילד טוב ירושלים, מנסה לרצות עדיין את כולם.
    תמשיכו להיות הורים טובים לילד חמוד!

שלי ורדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו