מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מתי נכון לאפשר לביתי חבר ?רונה25/09/2011
ביתי בגיל ההתבגרות בעוד 3 חודשים בת 14 , כיתה ח'. עברה למסגרת לימודית חדשה בקרבת הבית. היחסים ביננו טובים, היא מספרת לי כל מה שעובר עליה בכל רזולוציה.
לאחרונה היא מאוד מחוזרת וסיפרה לי שיש לה חבר חדש בן כיתתה.הסברתי לה לפי ראות עיניי מהן הגבולות שעליה לעמוד עליהן ושכעת זה ממש לא הזמן המתאים לקיים חברות אינטימית כגון: נשיקה יבשה/רטובה. נתתי לה ברוב טיפשותי להיפגש עימו בגן הציבורי בשעה 19:00 עד 20:00 אמש ביחד עם חברתה והצלחתי להציץ ולראות שהחבר מחבק אותה ואף נושק לה על הלחי.היא קלטה שאנחנו ראינו זאת ומאוד נעלבה ובצדק. אני ובעלי מרגישים ששיחררנו אותה לחופשי במרכעות מהר מידיי ומביעים חרטה איומה על זה שאפשרנו לה ללכת אם זה צעד אחד קדימה.
היא אמרה לי מפורשות באחת משיחותינו שהיא אמרה לחבר שרק בעוד שבועיים תהייה נשיקה רטובה ואני כן מרגישה שיש לחץ של החבר להתקדם הלאה.
היום לקחתי צעד אחד אחורה ואמרתי לה בדרך יפה שאנחנו לא מאפשרים לה בגילה להיות ביחסים אינטימיים עם חבר ובטח ובטח לא להיפגש יותר לבד וכמובן ללא שום התחייבות, נישקות ועוד.
אנחנו מבקשים מכם עזרה דחופה מה לומר ואיך עלינו לנהוג עימה? תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי נכון לאפשר לביתי חבר ? - תגובה
שלי ורדי02/10/2011שלום רונה,
זה הגיל שהרבה בנות מתחילות להרגיש התאהבויות,ענין ומשיכה לבנים, מבחינה זו, יש נורמטיביות בהתעניינויות של הבת שלכם. בסה"כ אתם הורים מאד קרובים אליה, פתוחים ומאפשרים לה גם להתייעץ אתכם ולהיות פתוחה אליכם. זה הבסיס לכל, גם כאשר נעשות מעט טעויות, זה לא הדבר הנורא, כי הבסיס ישנו. מבחינתה יש עוגן של הורים והיא יכולה לבוא והתייעץ, לפעמים גם לקבל סירוב על רצונותיה...
נדמה שהבת שלכם רוצה מאד להיות מקובלת במסגרת החדשה, זה מכניס אותה מעט ללחץ, אולי נגררת רגשית אחרי הלחצים של הבחורים, במקרה המסוים, הבחור שאת מתארת. טוב שלקחתם צעד אחורה, הוא נראה בחור "אגרסיבי", רוצה מהר להתנסות והיא צריכה לעמוד בלוח הזמנים שלו... החשוב כאן לחזק אותה, שתדע לעמוד על שלה בלי להתבייש, לתת כבוד לרצונותיה, לדעת להפריד מהם צרכיה לעומת צרכים של אחרים. האם להיות חברה של מישהו זה בהכרח כרטיס הביקור שלה בחברה של למסגרת החדשה? אתם צריכים לתת לה כוח שלא להתפתות ולא לעשות משהו שהקול הפנימי שלה מסרב לו רק מתוך לחץ חיצוני.צריך ללמד אותה לאט לאט להיות חזקה ובטוחה, זה לוקח זמן, אך אתם שם ומכם היא תתחזק, אני לא דואגת.
בהצלחה!
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)




.jpg)
.jpg)
.jpg)

