מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיקים של ילד בגיל 13אילן26/09/2011
שלום לכם,
לאחרונה בני החל לעשות טיקים (אני לא יודע אם לכנות זאת כך), אבל הוא משמיע קולות כאילו יש עכבר בבית, קולות של אי-אי (בחיריק) וללא הפסקה. ניסיתי להסביר לו, שיפסיק עם זה אחרת יהיה לו מאד קשה להגמל מזה, אבל הבעיה רק הולכת ומחמירה וזה כבר עולה על העצבים כל האי-אי-אי הזה שלו. אם היה ניתן להקליט אותו ולהעלות זאת כאן, הייתם מבינים למה המדובר.
בנוסף לכך (אנו תושבי באר שבע), לאחר האזעקות שהיו עד לפני חודש בערך, הוא כל הזמן משמיע קולות של אזעקה ובכך מבהיל את כל בני הבית. נראה כי הוא נהנה מזה, אך אותנו זה מעצבן ברמות וחלקנו סובל מטראומה מהאזעקות אך הוא ממשיך ולא מתייחס לאף אחד חוץ מלעצמו.
חשבנו שזו דרכו למשוך "צומי", אך הוא ילד שמקבל די והותר אהבה ואנו לא יודעים היכן הבעיה ומה ניתן לעשות כדי להפסיק את כל השטויות שלו.
נא עוצו עצה ותבורכו.
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיקים של ילד בגיל 13 - תגובה
שלי ורדי02/10/2011שלום אילן,
נראה לי שהטיקים הקוליים שלו, רצוניים, בניגוד למשמעות הרפלקטיביות והלא רצינית שיש לטיקים. ההשערה הראשונית שלי זו שהם נובעים ממתח, וכך מצליח להגיע לפורקן של המתח הזה. עד כמה שזה נראה לא הגיוני, דוקא צריך לנסות ולהתעלם מכך, כי התגובה שלכם מחזקת., תנסו אולי גם בזמן שעושה את הקולות להעסיק אותו עם משהו, לשאול אותו שאלות, לבקש ממנו מטלה בבית, או כל דבר אחר כדי יהיה פחות עסוק בעשיית קולות. החיקוי של צליל ההזעקות אולי מסגיר את המתח והטראומה שהוא נמצא בו והניסיון שלו להתגבר דרך חזרתיות. אם אתם חושבים שחלק מהטיקים לא רצוניים, תתייעצו עם נוירולוג. דבר אחר - ניסיון לגרום לו להרגעה, דרך נשימות, עיסוי הגוף, נראה שהוא ילד במתח.
בהצלחה!
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)