מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אובדי עצותאנונימי01/10/2011
שלום רב,
אני כותב לכם עקב התנהגות בעייתית של אחי המתבגר (גיל 16 בקרוב).
בבית אנו כרגע ארבעה - אני (25), אחי הבכור (30), אמי ואחי (16). ההורים גרושים כ-10 שנים.
העניין הוא שכבר במשך שנים אנו חיים במצב לא תקין כלל, בו אנו לא מצליחים להוביל את אחי הקטן לדרך הנכונה, הוא לא אחראי בכל הקשור ללימודים, כרגע לא לומד (בתי ספר לא קיבלו אותו והוא גם לא מתאמץ שיקבלו אותו). הוא רק מבלה כל לילה, אין לילה שהוא בבית. אך הגרוע מכל, שבמקום סמכות יציבה, אנו חיים בפחד, הוא נוטה להתפרץ ולצרוח באגרסיביות על כל הערה או ניסיון חינוך, וזה מתבטא גם באגרסיביות כלפי חפצים (דופק על הקירות, כבר הספיק לגרום נזק לדלת ולחלון בעבר). אני צופה התדרדרות חמורה אם לא יקרה שינוי, אני חושש שיגיע יום והוא יהיה אלים כלפינו (זה לפחות, לא קרה. אך אין לדעת בקצב הזה...). אחי הגדול בחר מזה שנים לא לדבר איתו כלל, אני ניסיתי לפצות על כך ביחס חם אך זה לא עזר ואולי רק הזיק. אימי אומרת שפנתה להרבה גורמים בין היתר לרווחה, אך אחי הקטן סרב לערוך שיחות על בסיס קבוע, חיי עצלות נוחים לו.
אני התייאשתי, זה משפיע עליי רבות ומטריד אותי רבות גם כשאני בעבודה, שיבוש אמיתי במהלך החיים התקין. הוא לא מוכן לעשות צעד לקראת עתיד טוב יותר, ואני חרד מהבאות בכל הנוגע אליו.
תודה רבה מראש ואיחולים כנים לשנה טובה.
מתנצל על הכתיבה המרובה, השתדלתי ליצור תמונה ברורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובדי עצות - תגובה
שלי ורדי02/10/2011שלום,
אתה צודק, נשמע מצב מייאש..., מי יודע באיזו חברה אחיך מסתובב... האם היה ניסיון טיפולי פרטני או ניסיון לטיפול משפחתי? מה הקהילה ייעצה בעניינו? נראה לי שאתם צריכים לפנות לרווחה עובדת סוצאילות שהיא גם פקידת סעד לחוק נוער, שיכולה לבדוק אם מצבו וצורת החיים שלו טומנים סכנה כל שהי לעתידו, האם הוא נער בסיכון? יש כמה צורות טיפול בנערים בסיכון, ממועדונים עד לטיפולים קבוצתיים, עד לפנימיה. נדמה לי שהסמכות ההורית מזמן אבדה עבור האח שלך. האי קרו לו מצבים בעייתיים בעבר? לא במקרה הגיע למצב שהוא נמצא היום. אני אומרת זאת כי התמונה כל פשוטה כל כך, לא רק אוהב חיי עצלות וחיי כפי שהוא חי ללא מטרה וללא לימודים.
דבר נוס, שאפשר לעשות זה ללכת כולכם, אבל כולכם, לטיפל משפחתי(יש טיפולים כאלה מטעם הרווחה), כדי להתחיל להבין את הדינמקיה המשפחתית שיכולה אולי להשתנות ולקרב אותו לאליכם. כרגע זה מרגיש שאחיך לא שייך כל כך לבית....
הצלחה,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)