הילד כל היום במחשב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הילד כל היום במחשב
    גדעון
    03/10/2011

שלום.

בני בן 15 לומד בתיכון ומרגע שמגיע הביתה מלבד שעורים , ושעורי עזר הוא כל היום במחשב .
    לדעתי חייבים להגביל את זמן המחשב מאחר וזה מונע ממנו לצאת לחברים וגורם לו למין "התמכרות " ועיסוק רק בתחום אחד ברוב היום .
    אשתי לא רואה בזה בעיה ומלבד לשוחח איתו דבר לא נעשה והילד ממשיך בשלו כי לא מצליחים לשים לו גבולות בנושא .
    בנושא המחשב הילד קובע מה יקרה בבית ולא אנחנו ההורים .
    אני לבדי מסוגל להעמיד את הגבולות אך לא מסוגל לשמור על הגבולות לבדי כי אני מגיע מאוחר ואני חושב ששני ההורים יחד צריכים לעשות זאת .
    אשתי לא מסוגלת להעמיד גבולות ולשמור עליהם ואם היא מעמידה אותם הילד פורץ אותם תוך יום יומיים ואשתי מתעלמת מהמצב .
    ברור לי ששנינו חייבים להציב את הגבולות ולשמור עליהם אבל לצערי זה לא הולך .
    ניסנו להגיע להסכמה עם הילד לגבי שעות מחשב וגם זה לא מצליח ולדעתי הסיבה היא שאשתי לא רואה את נושא ה"התמכרות למחשב" כבעיה ואם כן היא אינה מסוגלת להתמודד עם הבעיה .
    מה המלצתכם עלי לעשות .
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הילד כל היום במחשב

הוספת תגובה

• הילד כל היום במחשב - תגובה

שלי ורדי
    09/10/2011

שלום שחר,
    הבעיה העיקרית שאני מרגישה שבנכם כבר די בוגר עבור עונשים והגבלות בדרך הכוח, זה יזיק, ירחיק אותו מכם ולא יוריד לו את העניין במחשב. רק בשיחות, בעידוד לצאת לחוגים כמו חוגי ספורט אפשר "להוריד" אותו מהמחשב. אני לא יודעת אם זו התמכרות כפי שאתה אומר, הרי כל כך הרבה אנשים, ילדים ומבוגרים "מכורים" היום למחשב. העניין הגדול במחשב היום הוא חברתי-תקשורתי, אני מניחה שהוא מתקשר עם חברים דרך המחשב. אם הוא מכין שיעורים ואת חובותיו הבסיסיות, אני מניחה שזה יעבור פעם. החשיבות היא כאן לעניין אותו בתור הורים בדברים אחרים, לעודד בלי להלחיץ אותו ובלי להיראות לחוצים, להיות איתו, אפילו לבקש ממנו להיות איתכם בסלון ,לשוחח. האם יש לו שיחות באמת איתכם? האם היה רוצה זמן איכות איתך במיוחד? בבית, בחוץ, בחוויה משותפת איתך? זוהי יכולה להיות התחלת פתרון טובה, כדי שיחוות שיש גם עניין במציאות החברתית מסביבו, במציאות של הבית. מנסיוני, בנים מתבגרים, צריכים מאד את נוכחות אביהם גם אם לא מראים זאת ואינם מבקשים ישירות אותה.

בהצלחה,
    שלי ורדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו