גלישה בטוחה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גלישה בטוחה
    עינת
    05/10/2011

בני בן 13 וחצי. במקרה נכנסתי לקיר הפייסבוק שלו וראיתי שיחות בינו ובין בחורות פרובוקטיביות שאינו מכיר שמכנות את עצמן בשמות מיניות ומצטלמות בעירום ובתנוחות מיניות. נדהמתי מהתחברות בני לבחורות כאלה, כמובן שיש גם מספרי טלפון. לאחר שבדקתי בפלאפון שלו ראיתי שהוא גם מדבר איתן ושולח הודעות טקסט. יש לו גם תמונות פורנו בפלאפון. אביו ואני הסברנו לו על הסיכונים ועל מתחזים שיש באינטרנט ביקשתי ממנו לא להכנס יותר לפייסבוק אם הוא לא מאשר אותי כחברה. לקחתי לו את הפלאפון ומחקתי את התמונות, ובנוסף אשים תוכנה במחשב שמסננת אתרים אלו. אני מודאגת מהתייחסותו לנושא המיניות ומהתכנים שהוא רואה וגם שמדבר עם בחורות מסוג זה ואין לדעת מי מסתתר מאחורי המסך. ברצוני לציין שכל הזמן אני מזהירה ומדגישה את נושא הסיכונים ובכל זאת הוא לא נזהר. כמו כן לגבי התמונות בפלא הערתי לו לא פעם אחת אך הוא "לא דופק חשבון". יש לי עוד 3 בנים בוגרים הוא הצעיר וההרפתקן שלא יודע סיכונים מהם. הראש שלו כל היום בעניין החברתי ומזניח גם את לימודיו. ברצוני לשאול איך אפשר להסביר לו ומה אפשר עוד לעשות כדי שידע איך להתמודד עם הנושא ולקבל פרופורציות נכונות בלי לגרום לנזק חברתי ורגשי. תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גלישה בטוחה

הוספת תגובה

• גלישה בטוחה - תגובה

שלי ורדי
    10/10/2011

שלום עינת,
    אני חושבת שהוא אולי מחקה את אחיו הבוגרים, רוצה מהר להיות בוגר כמוהם, להתנסות כמוהם. אולי באמת האחים שלו יהיו עבורו מורי דרך? אולי יישמע מהם יותר מאשר מאבא ואמא. הבן שלכם מלא דחפים שהתעוררו עם פריצת גיל ההתבגרות, ואימפולסיבי מאד ושיקול הדעת שלו יורד עקב כך. גם אם את חושבת שהוא לא מציית ולא מפנים את מה שאתם מסבירים, צריך להמשיך ולהטיל הגבלות ולדבר על הנושאים (בפרופורציה כמובן, תנו לו גם זמן לעכל מה שאתם אומרים לו).
    אולי כדאי גם לקנות לו ספרי מתבגרים על מיניות (יש ספרים לבנים במיוחד).
    אתם בדרך הנכונה אני חושבת, אל תרפו בעניין הלימודי, תנו לו עזרה אם אין לו הרגלים, העיקר שלא יצא מהתלם הלימודי ולא ידרדר.

כל טוב,
    שלי ורדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא טוב, לא טוב בכלל!

אסי
    12/10/2011

יש אתר שעוזר בדיוק בדברים האלה קוראים לו "מתייעצים"
    זה אתר חדש שיוכל לייעץ לך מה לעשות בסיטואציות כאלה
    חפשי בגוגל ותנסי...
    בהצלחה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו