בעיה חברתית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיה חברתית
    אמא
    15/10/2011

שלום,
    בני בן 11.5 , בכיתה ו', לא מעונין ביצירת קשרים חברתיים.
    בגיל יותר צעיר (5,6) עוד היה הולך לחברים, אך כעת הוא ממש לא רוצה לצאת מהבית, מעדיף לשחק במחשב, לראות טלויזיה, ולקרוא ספרים.
    במפגשים שיש עם הכיתה, אנחנו רואים שהוא פופולארי, ילדים ממש רוצים בחברתו (הוא ילד שנון, חכם, חוש הומור - ילד מדהים!!), ילדים גם לפעמים מתקשרים אליו כדי להפגש, והוא לא מעונין.
    ניסינו להציע לו להצטרף לצופים, או לחוג ספורט קבוצתי - הוא לא מעונין.

אנחנו מרגישים שאנחנו נמצאים בנקודה הוא "חייב לקחת את עצמו בידיים" בנושא החברתי. ביום כיפור למשל כל הבנים מהכיתה נפגשו יחד, רק הוא ישב בבית. הוא אומר שזה לא מפריע לו, אבל אנחנו מרגישים שכן, ובכל מקרה בגילו זה נראה לנו משהו קריטי..(שיהיה לו לפחות קשר משמעותי אחד עם בן גילו)
    אבל אנחנו לא יודעים מה לעשות..
    האם יש מקום לדאגה? האם יש פתרון?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיה חברתית

הוספת תגובה

• בעיה חברתית - תגובה

שלי ורדי
    16/10/2011

שלום,
    לכאורה נראה שאין בעיה, הו אמופנם יותר, לא מתחבר עם הילדים הסצפציפיים בכתה שלו, קצת אינדיווידואליסט. אמרת שאתם כהורים חושבים שזה מפריע לו המצב, איך אתם מסיקים זאת? צריך לחשוב האם יש משהו אחר שמפריע לו וגורם לו להיות לבד, כי לכאורה אין לו בעיה במיומנויות חברתיות. אני חושבת שכן היה צריך חבר טוב אחד לפחות, אך אם המצב הזה לא נמשך הרבה זמן, חכו עוד קצת. אם המצב לא משתנה, תתייעצו יותר לעומק עם איש מקצוע. צריך לעקוב אחרי תפקודו הכללי, כמו לימודים, חוגים, האם הוא סקרן ללמידה, האם משקיע במה שמעניין אותו ובחובותיו? צריך לעקוב גם אחר מצב רוחו, האם הוא עצוב, מדוכדך או עם מצבר רוח רגיל. אם מתפקד ומרגיש טוב אין הרבה מקום לדאגה.

שלי ורדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו