התנהגות של נערה בת 14.5

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התנהגות של נערה בת 14.5
    אלמונית17
    15/10/2011

שלום, בתי הבכורה בת 14.5 . ילדה מוכשרת, טובה בלימודים, יפה ותמיד יש מסביבה מלא חברות. לפני כחצי שנה הכירה נער בן 16 מהאזור (לא מבית ספרה) והתאהבה בו. הנער ניצל את תמימותה והם שכבו. היא עברה תקופה קשה מאוד וכל הזמן בכתה, עד שיועצת ביה"ס התקשרה אלי ואמרה לי, וכשהתערבתי הבנתי את שקרה ממני, וטיפלנו בזה דרך ביה"ס, והיא לא הביעה חרטה על העניין. בנוסף היא רזתה כ-10 ק"ג בארבעה חודשים האחרונים ורזתה מאוד. היא כל הזמן נשקלת... מה שגילינו היום זה סימנים על היד שלה, וששאלנו אותה לפשר הסימנים הבנו שהיא עשתה לעצמה "סמיילי" עם קליפר של מצית לאורך היד(כ- 4 סימנים), התברר שלחבר שלה (זה ששכבה עימו) היום הם ביחד, אך ללא יחסים אינטימיים, יש כזה והיא רצתה גם... אנחנו ההורים שלה מרגישים שאנחנו מאבדים אותה . היא עושה דברים מוזרים.. רק אחרי שהיא נתפסת היא מביעה חרטה למרות שאינני מאמינה לה. בעלי נוקט בשיטה של "לא לצאת מהבית" ואני חושבת שזה לא נכון. יש לציין כי היא רגישה מאוד ובתקופה ההיא היה לה קשה מאוד, לא הפסיקה לבכות. אודה לכם על מענה איך להתנהג איתה ומה לעשות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות של נערה בת 14.5

הוספת תגובה

• התנהגות של נערה בת 14.5 - תגובה

שלי ורדי
    16/10/2011

שלום,
    יש יותר מדי סימני שאלה בסיפור הזה של בתך, מה טיב אופיו של הנער, איך הוא משפיע עליה, האם הם ביחד ולא מקיימים יחסים אינטימים, האם יש אהבה בכלל? זה לא נראה לי כי בתך לא הייתה מרגישה כך היום, היא לא נמצאת במצב טוב, מפתחת הפרעות אכילה שמאחוריהן יש תמיד סוג של דיכאון וניסיון לשליטה. אני לא חושבת שיחסים מין עם מי שהיה ועד הינו חבר שלה גרמו לה למצב הנפשי הזה. יכול להיות שפיתחה אליה תלות פתולוגית...אולי היא טיפוס תלותי למרות שלכאורה לא היה נראה כך מיחסיה החברתיים בעבר. אתם צריכים לקחת אותה בהקדם לאיש מקצוע, לפסיכולוג קליני וגם לערוך בדיקות רפואיות כדי לדעת מה מצב הבריאותי לאור הירידה במשקל. לאחר הערכה ראשונית שתכלול כמה שיחות עם הבת, ואיתכם בנפרד, תקבלו תוכנית טיפולית בהתאם וגם תבינו חלק מהנסיבות הנפשיות שהביאו אותה למצב כזה.

בהצלחה רבה!

שלי ורדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו