שעות במקלחת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שעות במקלחת
    חסויה
    17/10/2011

שלום רב..בתי בת 14 ילדה חכמה מאוד אך עצלנית ..לעולם לא תעזור מיוזמתה בבית אלא רק אם מבקשים ממנה מספר פעמים ולפעמים זה מגיע לצעקות בכדי שהיא "תזוז".
    דבר נוסף הוא המקלחת שלוקחת שעה ואף יותר ..אני פשוט יוצאת מדעתי נמאס לי להעיר לה כל הזמן ..כל ההתנהלות איתה מעיקה על כולם בבית ..זה גורם לעצבים צעקות והאשמות אחד על השני .מה אפשר לעשות ואיך אפשר להנעים את האוירה???

דבר נוסף בני בן 18 בעוד חודש ילד עצמאי עובד ומממן את עצמו מחזיק רכב שרכש מכספו..השבוע הוא וחבריו החליטו שהם רוצים לנסוע לכנרת לאחד החופים לחג.אך אנחנו לא מרשים לו לנסוע עם הרכב מכיוון שהדרך די מפחידה אותי הוא עדיין לא מיומן לנסיעה ארוכה כזו ..הם נהגים חדשים כולם..הוא טוען שככככל החברים באים עם רכבים(אני לא מאמינה)ובטון אחר אומר אני לא שואל אתכם אלא אומר שאני נוסע ..ופה זה מתחיל ..יש מתח בבית הוא מגיע מהעבודה בסביבות 6 בערב לחצי שעה ויוצא כל ערב עד 1 בערך פשוט אין עם מי לדבר הוא מתעלם צועק עלינו כאשר אנו מתקשרים לשאול איפה הוא ..זה לא יכול להמשך כך..מה ניתן לעשות???
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שעות במקלחת

הוספת תגובה

• לא ענו לי ??

חסויה
    23/10/2011

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שעות במקלחת - תגובה

שלי ורדי
    28/10/2011

שלום,
    אני רואה בעיה גדולה עם סמכות הורים, במיוחד בכל הנוגע לבן. לגבי הבת, אני רואה התנהלות "נורמלית"ת ניתן לומר של מתבגרת שכמו רוב חברותיה בגילה לא רוצות לעזור בבית. צריך להתעקש ולא לצפות שתיזום עזרה מעצמה, העיקר שתתעקשו שתעזור ושיהיה לה תפקיד מגדר כלשהו בבית.ך צריך קצת יותר בנועם מצידכם, תשתדלו לעבוד על עצמכם, להיות פחות אימפולסיבים ולהיגרר פחות לפרובוקציות או לעצבנות שלה, אך להמשיך ולהתעקש. כך יש סיכוי שהיא תתחיל לכבד, הכל לאט לטא יתרחש והחשוב הוא תנחילו לה הרגלים של עזרה ומחויבות כלפיה המשפחה שלה.
    לגבי הבן והנסיעה שלו, את צודקת שאת לא צריכה לאפשר לו לצאת לנסיעה כזו ארוכה, שני ההורים צריכים לדבר איתו בו זמנית, לאחד כוחות. כאן זה העיין של סכנת חיים, לכן צריך לנסות לדבר להגיון הבריא שלו, לכך שצריך לבכיר גם במגבלות שלו, בחוסר הניסיון שלו ,שזאת תכונה של אנשים נבונים לדעת מה הם יכולים בתקופה מסוימת ומה לא.תבהירו לו שאתם לא נגד הנאות, אתם סומכים שיהיה נהג טוב בסוף אך כרגע צריך להפעיל שיקול דעת ולהיות זהיר לאור חוסר הניסיון שלו ותרבות הנהיגה "האלימה" אפשר לומר במקומותינו.

בהצלחה,

שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

חסויה
    29/10/2011

תודה ..עוד לפני שענית לי דיברנו עם הבן והוא קיבל את הדאגה ומאוחר בערב הוא אמר לי שהם החליטו לא לנסוע ..

לגבי הבת זה ממש מתסכל היא לא מוכנה לעשות כלום..אפילו את הצלחת שלה היא לא מפנה לכיור ..אני ממש מיואשת וועושה הכל לבד..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו