הבן שלי מעשן חשיש מה לעשות????

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הבן שלי מעשן חשיש מה לעשות????
    מרי
    18/10/2011

הבן שלי מעשן חשיש הוא בצבא. התקשרתי לאל סם אבל הם הפנו אותי לקבן בצבא. היוון שהוא בצבא הם לא יכולים להתערב. אני מאוד מאוד מוטרדת מכך ולא יודעת מה לעשות.. אני משוחחת איתו על כך אבל ברגע שמגיעים לנושא הוא נאטם ולא מסכים לשמוע. לפי דעתי הוא מעשן פעם ביום שזה המון. אני לא יודעת איך הוא מסתדר ככה בתפקוד שלו במשך היום וגם מאיפה הוא משיג כל כך הרבה כסף והכי חשוב זה איך לגרום לו להפסיק עם זה...אשמח אם תהיה לכם איזושהיא עצה עבורי
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הבן שלי מעשן חשיש מה לעשות???? - תגובה

שלי ורדי
    18/10/2011

שלום מרי,
    האם את מרגישה שיש לן שלך מצוקות, אולי ממסגרת הצבאית? אם הוא בעצמו לא יביע רצון להפסיק, את לא תוכלי ישירות לעשות כלום ,אלא אם תחליטי כן לפנות לצבא אך את לא רוצה לשבש את העניינים עד כמה אני מבינה... תדברי איתו על הרגשות שלו, על איך הוא יכול להתמודד רגשית אחרת עם בעיות במקום עם סמים. האם יש לך גישה לחבריו הקרובים, ותקבלי מידע מהם? זה נושא חשוב על מנת גם לפנות אליהם. החשוב זה לא להתמקד רק בהפסקת העישון אך לנסות לגרום לבן לשאול שאלות לעצמו - למה בוחר בדרך הזו, במקום בדרך אולי אחרת שהיום נראית לו קשה יותר ,למה בעצם מנסה "להרדים" את עצמו, להרגיש טוב בדרך מזויפת וכך לא להכיל את עצמו ואת מצוקותיו.

בהצלחה!

שלי ורדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

מרי
    23/10/2011

תודה על ההתיחסות והעיצה
    לגבי לשוחח עם חבריו - הוא הקיף את עצמו ב"חברה" שגם מעשנים כך שלפנות אליהם זה לא ממש יעזור כי הם באותו ראש שלו בנושא...
    לגבי לשוחח איתו על המצוקות שלו - אנימשתדלת וברור לי שהשימוש בסם נובע משם.. הצעתי לו לגשת למטפל שהיה איתו בקשר בזמנו אך הוא איך שהו ממסמס את זה.. אבל את צודקת אני אשקיע יותר בעניין של שיחות איתו ואנסה לכוון אותו לחזור לשיחות עם המטפל שלו..
    תודה. אני מפחדת לאבד אותו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו