בני בן ה- 13

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בני בן ה- 13
    רונית
    01/11/2011

שלום רב, בני בן ה- 13 איננו בעל מוטיבציה ללמוד וכמעט בכל בוקר יש לו תרוץ מדוע לא ללכת לביה"ס (יובלים באור יהודה -חטיבה). אני ממש במלחמה כדי להעיר אותו ועד שקם ומתארגן לעיתים באיחור (בטן,צרבת,וכדו' ). אני דואגת לקחת אותו ברכב ע"מ שיגיע בזמן. ניסיתי להסביר לו כמה חשוב עבורו ללמוד ולהשיג ציונים טובים. חברתית בכיתה מצבו לא הכי טוב ואני מבינה את חוסר הרצון אך מה עליי לעשות אינני יודעת ??? קשה לי איתו . מה עושים כדי להחדיר בו רצון ??
    אשמח לקבלת תגובה
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בני בן ה- 13

הוספת תגובה

• בני בן ה- 13 - תגובה

שלי ורדי
    06/11/2011

שלום רונית,
    זו סוגיה מסובכת, הסיבות לאי מוטיבציה אפילו ללכת לבית ספר, ולא מדברת על ללמוד אפילו, יכולות להיות רבות. החל מבעיה חברתית ותחושת אי שייכות או במקרים קיצוניים דחיה שגורמת לא להימנע ולא לרצות ללכת, עד לדכאון שיכול להיות קשור לסיבות אישיות ולא חברתיות דוקא, או קשיים לימודיים הגורמים לברוח מהתמודדות. צריך ללכת לאיש מקצוע ובדרך כלל יש בבית ספר פסיכולוג, יועצת וגם קצין ביקור סדיר, מעטם העירייה שיכול לשוחח ולנסות להבין. המידע מההתנהלות שלו בבית ספר חיוני. אני מבינה שזה בית ספר חדש עבורו, אז אולי איזושהי חרדה סביב בית ספר, חברתית או לימודית או ביחד.
    צריך לשוחח עם המחנכת, להבין איך הוא מתנהל שם.
    עד עכשיו את מראה נוכחות ודומיננטיות ואת לא נותנת לו "ליפול" וזה מצויין. אני מבינה שזה מעייף לאורך זמן אך צריך להבין יותר כדי להקל עליו את ההתמודדות בעתיד. אז דבר ראשון לדבר עם הצוות של בית הספר ולבקש שאיש מקצוע יתערב.

בהצלחה רבה,

שלי ורדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו