מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם להרשות לה לישון אצל החבר?אמא שואלת11/11/2011
שלום, לביתי הצעירה בת 16.5 (כיתה יא') יש חבר בן 18.5. הם חברים כבר כשנה וחצי ומקיימים יחסי מין. על אף שחשבתי שקיום יחסי מין בגיל שלה מוקדם מידי, ניהלתי איתה שיחות רבות בנושא אולם היא חשבה אחרת ובסופו של דבר הלכתי איתה לרופא נשים לקבלת גלולות נגד הריון.
לאחרונה היא מבקשת לישון אצל החבר ו/או שהחבר ישן אצלה (בעיקר בסופי שבוע).
זה נראה לי מוקדם מידי.... אני מעדיפה שיבלו יחד (אפילו עד שעה מאוחרת) אבל שבסופו של דבר כל אחד ישן בביתו.
לא מתאים לי לפגוש אותו בבוקר מסתובב בבית... ואני גם חושבת שלינה משותפת בגיל הזה - זה מוגזם!
לצערי, הנושא לא יורד מסדר היום ואני לא מצליחה לשכנע אותה. ביתי סבורה שאני נוקטת בעמדה נוקשה ללא סיבה אמיתית ושהסירוב שלי לבקשתה יוצר ביננו ריחוק וחוסר תקשורת.
מה עמדתך בנושא? האם אני צודקת, או שמא "שמרנית" מידי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם להרשות לה לישון אצל החבר? - תגובה
שלי ורדי13/11/2011שלום אמא,
בתך מתבגרת וחווה חוויות משמעותיות, היא גם בוגרת טרם גילה.את היית איתה חברה ויועצת כאחד,זה מראה על קשר יפה ביניכן.
אם הקשר בינה לבין החבר משמעותי מאד וכבר קיימו יחסי מין אני לא רואה מנוס מלינה משותפת בסופי שבוע (חוץ מהתחושה שלך בוודאי שהיא גם חשובה כי לא בא לך לפגוש את החבר שלה בבקרים בבית) . ל אחייב להיות כל סוף שבוע, את רוצה לפעמים רק את הבת שלך בבית בשבתות וזה לגיטימי מאד. אני לא יודעת אם התחושות שלך מבטאות רק שמרנות אולי גם את התחושה שהבת גדלה מהר מדי, ו"נוטשת" את הבית...מתקרבת יותר לחבר, מתרחקת משאר בני המשפחה,זו יכולה להיות תחושה קשה לכל הורה. תבדקי בתוך עצמך, לא נראה לי גם נכון שאת כל סוף השבוע יבלו ביחד, אתם כמשפחה צריכים גם את הבת שלהם בבית ללא החבר, עדיין היא לא גדולה מאד. חומר למחשבה...
בהצלחה בכל החלטה,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)