מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הבן שלי הפך לחוצפן, מרבה להתכווחאמא ל-315/11/2011
היי, אני אמא לשלושה ילדים, הבכור הוא כמעט בן 10. בחודשים האחרונים הוא הפך לחוצפן, מתכווח על כל דבר, בודק גבולות, משפיע לרעה על אחיו הצעירים וכל שיחה איתו נגמרת במריבה קולנית. הוא מזלזל בלימודים אבל תלמיד טוב, אצל אחרים הוא מתנהג מדהים ונחשב למסמר חברתי. מכל דבר הוא לא מרוצה, כמעט בכל ריב מאיים שיהרוג את עצמו (רק כי הוא יודע שאני לא מוכנה דיבורים כאלה), בקיצור כאילו עושה הכל כדי להטריף אותי ואת אבא שלו.
אנחנו הורים נוכחים מאוד, אוהבים ומחבקים מאוד, אבל נראה לי ששום דבר לא מספיק לו והמצב הולך ומדרדר. מה עושים???
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבן שלי הפך לחוצפן, מרבה להתכווח - תגובה
שלי ורדי20/11/2011שלום לך,
כפי שאני מבינה המצב ההתנהגותי שלו, ההתנגדויות והמריבות בבית קורות לאחרונה. לכאורה אין משהו בשלב ההתפתחותי זה של חייו שמביא לשינוי הזה. ייתכן שמשהו חיצוני קרה, איזה שינוי במערך החברתי שלו, או שינוי במשפחה שמביא להתנהגות הזאת. ילדים עושים "צרות" לעתים קרובות כדי לבטא משהו שמציק, תסכול, או קונפליקט שאין להם את המודעות או המילים עצמן כדי לבטא ישירות. דוקא האמירה שלו שיהרוג את עצמו, נראית לי חשובה, היא אף פעם אינה רק מניפולטיבית. משהו לא מסתדר לו, מהעובדה שהוא מסמר חברתי אי אפשר להסיק שאין לו התמודדויות בחוץ. לפעמים צריך "לעבוד" קשה כדי לאחוז במעמד טוב כל הזמן בכתה. ילדים בעלי מעמד טוב לעתים דרוכים מאד כי צריכים שליטה ובלי שליטה מרגישים אבודים. אני לא יודעת אם זה הסיפור של הבן שלך, אני דוקא חושבת שהדברים המציקים קשורים לבית, כי כאן ההתנהגות הלא טובה. תעזבו את הכל , תשימו בצד את המריבות, המריבות הן כנראה כאן רק הטריגר כדי לבטא רגשות עוצמתיים, תשאלו אותו ישירות מה מציק לו, מה מתסכל אותו, מה גורם לו להיות עצוב לפעמים, אולי משהו גם ביחס שלכם אליו. אל תפחדו לשאול כי אם יש לו באמת משהו להגיד, עדיף שירגיש שיש לו אישור להגיד בגלוי וושההורים שלו חזקים ומוכנים לשמוע על הצרות שלו.
בהצלחה,
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)