נער מתבגר עם תגובות סוערות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נער מתבגר עם תגובות סוערות
    אמא מודאגת
    22/11/2011

שלום רב
    בני בן ה16 ילד טוב ואני מבינה את הצורך שלו בהתמרדות אך הרגישות הגבוהה שלו(חוסר ויסות חושי) גורמת לנו לחיכוכים איתו. מגיב בצעקות ועצבנות ואי אפשר לשוחח בהגיון כשאני מנסה לשוחח איתו בהגיון ובשקט הוא מיד מתפרץ. השבוע היינו בשיחה אצל המנהלת בגלל הפרעות(כיתה י) ופיטפוטים ולפעמים לא הכין את שיעורי הבית,היא איימה שתוציא אותו מהביס אם ימשיך כך. אני אמרתי לו שהוא לא יוצא כל השבוע עם חברים והתגובה קשה וכמה פעמים אמר שהוא רוצה לעוף מהבית. קשה לי עם התגובות המזלזלות והקול הגבוה שלו. האם החמרתי יותר מדי עם העונש?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• נער מתבגר עם תגובות סוערות - תגובה

אייל קנדינוף
    24/11/2011

שלום לך
    אכן מצב שלכאורה נראה מייאש. אך יש לזכור שזהו גיל ההתבגרות ו״הצרות״ שהם עושים לנו קשורים לתהליך מאוד חשוב של הבנה חדשה של מיקומם ביחס לחברה שבה הם חיים. תהליך זה מחויב מציאות והוא נעשה ע״י התנגדות כלפי כל מה שהם מכירים. הורים חברים מורים ובכלל מסגרות חברתיות. הדרך להתמודד עם מצב זה נעוצה בהבנה העמוקה שאין לנו את הפריוילגיה להכנס למעורבויות רגשיות בגלל בני תשחורת מופצצי הורמונים שאיבדו, למראית עין, את השפיות. הם זקוקים להורה הנחוש שיודע את הדרך אבל לא כופה אותה. התנהלות עם גיל ההתבגרות צריכה להתבסס על הסכמים מחייבים ועל לקיחת אחריות. כך שבמקרה של שבירת ההסכם יש תשלום. את התשלום כל צד קובע לעצמו עם ההסכמה של הצד השני. ההורים צריכים להיות נחושים במימוש ההסכם לשני הצדדים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאיל הסכמים ותשלומים

חני 18
    27/11/2011

תן לי עצה איך אפשר להגיע להסכם כשאי אפשר להוציא מילה כי אחרי כל מילה יש התפרצות של צעקות מצידו מחרידות וזלזו מטומטמת מפגרת שאני עומדת עם דפיקות לב ואין לי מה לעשות הוא עובד ולא חסר לא כלום להעיף מהבית ,לא העשה זאת יש לך עצה מה אפשר לעשות לו כדי שיכאב לו וישנה את התנהגותו ?והוא גם ילד טוב וכו ,אבל עם אמא הכל מותרהאם אני כאמא צריכה לספוג את ההורמונים שלו והשפלות כאלה?מה עלי לעשות באותו רגע שהוא צועק או מעליב או מטבטה אלי במילות תואר שכאלה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו