קושי חברתי רצוף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קושי חברתי רצוף
    מיטל
    23/11/2011

בתי בת 14.5 בשמונה שנים האחרונות(א עד ח)היא למדה בכיתה אחת עם אותם ילדים, בהתחלה היתה בחבורה של בנות מקובלות אך הצורך שלה בשליטה ומאבקי הכח שניהלה עם "מלכת הכיתה" גרמו בהדרגה למצב חברתי לא פשוט שהגיע גם לחרם כלפיה, בהתערבות המורה הדבר טופל ותקופה מסוימת היא ואותה מלכת כיתה הפכו לחברות טובות, בשנתיים האחרונות החליטה מיוזמתה להתרחק מהחבורה הזו והתידדה עם ילדה מחוץ לחבורה שאיתה חשה רגועה לדבריה הקשר יותר אמיתי ואין צורך לשחק משחקים
    השנה החלה בית ספר תיכון שהכיתה ברובה כבר יחד מבית ספר יסודי והם מאוד מגובשים בהתחלה קיבלו אותה מאוד יפה (את חלקם הכירה מקייטנה שהיתה לפני מס' שנים) ויש לה חברה טובה שאיתה נוצר קשר קרוב אך לאט לאט החבורות התכנסו בעצמם והיא לא מצליחה להכנס פנימה ולהרגיש ממש שייכת. היום הרגישה מאוד לבד ושוב הרגשתי באותו סרט...........
    בתי מאוד מוצלחת ברמה הלימודית, היא נערה יפה חכמה ורגישה והיתה בטיפול בחצי שנה האחרונה, אני כאמא מרגישה כמו במבוי סתום אני לא מבינה מה לא עובד?! יש קושי חברתי זה ברור לי, אני גם רואה שאיכשהו נוח לה עם בנות פחות מוחצנות יותר שקטות ופחות בחבורות, אך מצד שני עולה שוב התחושה של חוסר השתייכות, אני יודעת עד כמה השייכות החברתית חשובה בגיל הזה, ואין לי ספק שהיום היא מאוד פגיעה וחסרת בטחון בנושא חברתי, אודה לך אם אוכל לקבל עיצות ודרך איך להתמודד ומה נכון לעשות? אני גם לא רוצה להמשיך להיות מעורבת רגשית כמו שהייתי כי זה לעיתים לא הועיל כי שידרתי האשמה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קושי חברתי רצוף

הוספת תגובה

• קושי חברתי רצוף - תגובה

שלי ורדי
    27/11/2011

שלום ענבל,
    שה לדעת מהשתלשלות העניינים מה קרה לה, נדמה שפעם הייתה לבתך מוטיבציה ותקווה שתצליח להגיע לעמדת כוח, לכן נאבקה מול הבנות החזקות בכתה, לאחר מכן החלה איזו התפכחות שלא תצליח בכך ופנתה לחברות אחרות, סולידיות יותר.משהו מפריע לה להשתייך ולהיות חלק מקבוצה, לא רק שהיא לא חלק אך גם אינה משלימה עם המצב הזה. כנראה בתוכה היא הייתה רוצה להיות מאד בולטת, לכן היא נשמעת כבויה היום במידה מסוימת. את אמרת את זה בתחילת דברייך שיש לה צורך בשליטה, וזה המוקד שעליו היא צריכה לעבוד בטיפול. חבל שהיא הפסיקה, לדעתי היא צריכה לחזור לטיפול.
    אולי יש לה תחושת של חוסר שייכות, אך לדעתי זו נובעת גם מהבחירות שלה. ייתכן שהבת שלך בעצמה מוציאה את עצמה מהקבוצה ולא משתתפת בה מכיוון שלא נעים לה לא להוביל ולא להיות בשליטה מלאה. היא מעדיפה להיות בחוץ מאשר לא להיות מרכזית. היא נכוותה בעבר ממאבקי כוח, נחלשה וחוששת לחזור בהם. זו נקודה טובה דווקא, שויתרה על מאבקי הכוח, אך משהו בתוכה לא השתנה, היא ויתרה על המאבקים מתוך כך שהיא נכוותה ולא מתוך שינוי פנימי. אין מנוס, היא צריכה לחזור לטיפול. יש מקום להחליף את הטיפול הפרטני (כי כנראה היא הפסיקה אותו?) עם קבוצה טיפולית לבני גילה העובדת על מיומנויות חברתיות. קשה למצוא קבוצות כאלה, צריך לעשות חקר שוק רציני. בכל מקרה אני יותר ממליצה על המשך הטיפול הפרטי.

בהצלחה רבה!

שלי ורדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו