התמכרות למחשב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התמכרות למחשב
    איריס
    27/11/2011

בני בן 13,מרגע שהוא חוזר מביה"ס עד הערב כל עולמו הוא משחקים במחשב.
    כרגע אני מגבילה אותו עד 19:00 (גם זה יותר מידי,אם היה אפשר היה ממשיך לשחק עד הלילה).כשאנחנו אומרים לו לעשות דברים אחרים הוא אומר שאין לו מה לעשות ושהוא לא רוצה ולא אוהב ללכת לחוגים.
    יש לו 2 חברים שאחד מהם גם כן מכור למחשב והשני עסוק כל יום בחוגים, (בני לא מעוניין להצטרף אליו לחוגים), כך שגם אין לו חברים להיפגש איתם אחה"צ.
    מה לעשות???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התמכרות למחשב

הוספת תגובה

• התמכרות למחשב - תגובה

שלי ורדי
    27/11/2011

שלום איריס
    זו תופעה שכיחה לחלק מהילדים בגיל של בנך, לא הייתי עושה משהו דרסטי עכשיו, כי אם המצב הזה לא נמשך למשך תקופה ארוכה ייתכן שהיא שלב מעבר. בגיל זה חלק מהנערים נוטים מעט להתבודד כמין תהליך הבשלה על מנת לעבד בעצם את ההשלכות של התפתותחותם המואצת. טוב שאתם כהורים מספיק סמכותיים להגביל אותו עד שעה שבע מחשב. תנסו להזמין אותו להיות גם איתכם במרחב הבית, לשוחח, להיות בקשר, אך לא גם יותר מדי כי הוא גם זקוק להתפרדות מן ההורים בגיל הזה.
    אולי המורה שלו יכולה לתרום בכך שתתן לו תפקידים בבית ספר וכך תאלץ אותו לבוא במגע עם יותר אנשים וגם תעלה את קרנו. עבודות קבוצתיות גם יכולות לעזור לו לצאת מהכוך שלו ולהגיע ליותר ילדים בכתתו. ייתכן שהוא נמנע ממגעים חברתיים אך לא תמיד זה צריך להדאיג ברמות גבוהות, במיוחד כי יש לו שני חברים.

כל טוב,

שלי ורדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו