מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התמכרות למחשבאיריס27/11/2011
בני בן 13,מרגע שהוא חוזר מביה"ס עד הערב כל עולמו הוא משחקים במחשב.
כרגע אני מגבילה אותו עד 19:00 (גם זה יותר מידי,אם היה אפשר היה ממשיך לשחק עד הלילה).כשאנחנו אומרים לו לעשות דברים אחרים הוא אומר שאין לו מה לעשות ושהוא לא רוצה ולא אוהב ללכת לחוגים.
יש לו 2 חברים שאחד מהם גם כן מכור למחשב והשני עסוק כל יום בחוגים, (בני לא מעוניין להצטרף אליו לחוגים), כך שגם אין לו חברים להיפגש איתם אחה"צ.
מה לעשות???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמכרות למחשב - תגובה
שלי ורדי27/11/2011שלום איריס
זו תופעה שכיחה לחלק מהילדים בגיל של בנך, לא הייתי עושה משהו דרסטי עכשיו, כי אם המצב הזה לא נמשך למשך תקופה ארוכה ייתכן שהיא שלב מעבר. בגיל זה חלק מהנערים נוטים מעט להתבודד כמין תהליך הבשלה על מנת לעבד בעצם את ההשלכות של התפתותחותם המואצת. טוב שאתם כהורים מספיק סמכותיים להגביל אותו עד שעה שבע מחשב. תנסו להזמין אותו להיות גם איתכם במרחב הבית, לשוחח, להיות בקשר, אך לא גם יותר מדי כי הוא גם זקוק להתפרדות מן ההורים בגיל הזה.
אולי המורה שלו יכולה לתרום בכך שתתן לו תפקידים בבית ספר וכך תאלץ אותו לבוא במגע עם יותר אנשים וגם תעלה את קרנו. עבודות קבוצתיות גם יכולות לעזור לו לצאת מהכוך שלו ולהגיע ליותר ילדים בכתתו. ייתכן שהוא נמנע ממגעים חברתיים אך לא תמיד זה צריך להדאיג ברמות גבוהות, במיוחד כי יש לו שני חברים.
כל טוב,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)