בעיה חברתית - בת 12

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיה חברתית - בת 12
    מירב
    07/12/2011

לביתי בת ה- 12 היתה "חברה" מאד מאד טובה בכיתה ן', ועלו שתיהן יחד לכיתה ז', אך אותה "חברה" ועוד כמה בנות בכיתה, כל יום מעליבות את ביתי, צוחקות עליה ומשאירות אותה לבד בהפסקות.
    חשוב לי מאד לציין שאותה "חברה" היתה כל הזמן אצלנו, וביתי היתה עוזרת לה המון בלימודים, כך גם כלפי שתי בנות נוספות מהכיתה.

שוחחתי עם המחנכת שלה, כדי שתשים לב למקרה והיא רואה שבנות מציקות לה.
    בשיחות שאני מקיימת עם ביתי, אני מעודדת אותה ומנסה להעלות לה את הביטחון העצמי ושאין לה מה לחשוש מהן ולא לפחד לענות להן בחזרה.

כל כך קשה לי עם המצב שביתי נמצאת בו, מה עוד אני יכולה לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיה חברתית - בת 12

הוספת תגובה

• בעיה חברתית - בת 12

מירב
    12/12/2011

מדוע אינני מקבלת תשובה לשאלתי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה חברתית - בת 12 - תגובה

אייל קנדינוף
    12/12/2011

שלום מירב
    אין ספק שאת מתארת מקרה של מוסך בטחון עצמי של בתך שבא ליזי ביטוח במערכת ביחסים כם חברותיה.
    במקרה כזה יהיה נבון לעזור לבתך דרך שיחות עם איש מקצוע. הנסיון שלם לעודד ולתמוך בה מייצר אלכס קושי גדול נותר מאחר וזה מנציח את הנרייט שיש לה קושי. איש מקצוע יכול לאתר את סיבת מקור הקושי ולתת לכך את הפתרון המתאים.  

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה חברתית

ציפי גליק
    04/01/2012

הי מירב,
    מצוקתה של ביתך נגעה לי ללב. אכן נשמע שאת עוברת תקופה קשה ומתסכלת. מאוד אהבתי לשמוע שיצרת קשר עם המורה ויידעת אותה בכל המתרחש.
    מעניין הוא שגיל ההתבגרות יידוע במגרעותיו הרבות- אגואיסטיות ונרקיסיסטיות רבה. אותן ילדות חוות תהליך התבגרות והדבר משפריץ לכל הכיוונים. אני דואגת פן ביתך חווה סוג של חרם והדבר אכן לא קל. לדעתי יש מקום להתערבות רחבה יותר- יועצת, מחנכת ומנהלת ואף אולי להכניס שיעור בכישורי חיים שמדבר על חרם. כמו כן, ביתך זקוקה לסיוע במיומנויות חברתיות יחד עם העצמה וחיזוק כוחותיה. אני תוהה איך מתנהלת התקשורת בפייסבוק (אם היא מקושרת לכך). אנא פני לגורם מקצועי, בתך זקוקה לשיחות.

בהצלחה ואשמח שתעדכני אותי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו