שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    זינה
    09/12/2011

שלום רב,

בתי, בת 15.5 חזרה אתמול הביתה שיכורה לגמרי. היא היתה ביום הולדת של ידיד, שתתה כמה בריזרים והשתכרה לגמרי. שלחו אותה הביתה במונית. הרגישה פיזית לא טוב, הקאות, חולשה ועוד.
    היום דיברנו, אמרה לי שאני בטח כבר לא אוהבת אותה ולא סומכת אליה. אמרה לי שהרגישה נורא, שהיא מצטערת שאני ואביה היינו צריכים לראות אותה במצב כזה. הבטיחה מיוזמתה שיותר בחיים לא תשתתף במסיבות עם השתייה.
    אני ניהלתי איתה שיחה רגועה, הסברתי לה שאנו תמיד נמשיך לאהוב אותה, הנושא הזה לא קשור לשתיית אלכוהול. הסברתי לה גם שהיה לי מאוד קשה לראות אותה במצב בו היא היתה.הברתי לה על סכנות שבדבר - קור בשילוב עם אלכוהול, נסיעה במונית במצב של שכרות, וכו'.
    נראה לי שהיא למדה את השעור.
    האם יש דברים נוספים שאני יכולה לעשות?
    חשבתי לפנות להורים של אותו ידיד כדי לעשות בירור נוסף ואפילו להתלונן (למה שלחו אותה במונית במקום להתקשר אלינו, כדי שנוכל אנו, הורים, לאסוף אותה, למה איפשרו שתייה בכמויות מוגזמות בבית וכו'..). אך אני לא בטוחה בנוגע לזה.
    אשמח לשמוע את דעתכם המקצועית.
    ניסית לשמור על ערוץ תקשורת פתוח עם בתי וזה בהחלט הצליח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

שלי ורדי
    11/12/2011

שלום זינה
    פעלת לדעתי מאד נכון ותמשיכי בשיחות שהתחלת עם הבת ותנסי להתמקד על הנטיה שלה לרצות ולהיוות כמו כולם או האם היא צריכה להשתחחר ולכן היא שתתה. תעזרי לה כל פעם לאזן בין הבילוי והשיחרור לבין שיקול הדעת שלה על ההשלכות של יציאה ממצב של שליטה. לגבי המונית, ובכלל לגבי השתייה המרובה בבית הידיד, אני חושבת שכדאי לערוך את שיחת הטלפון הזו, אולי ההורים לא היו ערים באותה שעה ולא היו שותפים להחלטה לשלוח אותה במונית, אולי בכלל לא מודעים למה שקרה בביתם. הם עדיין קטנים מספיק כדי שאתם ההורים ישוחחו ביניכם על התנהלותם.כדאי להחליף אינפורמציה ולהגיע אליהם מהמקום שאת רוצה לדווח כי אולי הם לא מודעים לכל הפרטים. אני מסכימה איתך שהנסיעה במונית שיכורה הייתה ממש לא במקום.

כל טוב

שלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו