מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אמא מודאגתסימה26/12/2011
גיליתי שבני מעשן נרגילה מדי פעם ושותה שתייה חריפה הוא בן 16.3 ואנני יודעת איך מתמודדים עים זה באיזה דרך לטפל בעניין .אני פוחדת שבדרך הקשה זה יגרום ההפך...אני מאוד מאוכזבת ממנו כולם אומרים לי שזה הגיל ...וככה כל בני הנוער אבל אני לא מקבלת את העמדה הזו ומאוד כועסת עליו עד כדי כך שאני סולדת ממנו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא מודאגת - תגובה
שלי ורדי01/01/2012שלום סימה,
אני חושבת שאין מנוס מלהגיד לבן שלך שאת יודעת ולבקש ממנו להפסיק ולדבר אתו על הסיבות שמביאות לעישון ולשתייה, כמו גם להזהיר אותו מפנ ההשלכות המסוכנות של השתיה או העישון של נרגילה.
אך קודם תירגעי ותשקלי איך לגשת אליו, אם את כועסת את צריכה למצוא איזה איזון בתוך עצמך, את לא צריכה לפחד על הקשר, קשר אם-בן לא מתפרק בגלל שהאמא מחליטה להיות סמכותית, חס וחלילה אם נפחד מזה אז נשאיר את הילדים שלנו ללא חינוך והסברים. חלק מהחינוך נעשה תוך כאב לא הכל אפשר עם מתק שפתיים. חלק מהשינוים שאנשים עושים הם מתוך איזה כאב... ייתכן שגם הכעס שלך לא כל כך מוצדק בעוצמתו, אולי הבן שלך לא שותה כל כך הרבה או מעשן כל כך הרבה.
לגבי הנרגילה למשל - צריך להזהיר אותו כי זה מסוכן לבריאות אך רוב בני הנוער לא יודעים את זה ובתמימות חושבים שעישון נרגילה לא מזיק או מזיק פחות מסיגריה. אל תגשי אליו עם כל תותכים כי אז תקבלי תגובת היפך.. תהיי תקיפה אך מנומסת ולא מתלהטת מדי, ותחשבי טוב טוב מה הרגע הנכון גם עבורך ועבורו גם, כדי ששיחה כזו תהיה טובה ומועילה. אל תקטיני אותו מידי, תני לו להרגיש שאת מעריכה אצלו הרבה דברים חוץ מאלה שפירטת כאן, כדי שהדימוי העצמי שלו לא יהיה כל כך נמוך. כ אם ירגיש כל כך רע עם עצמו הוא לא ישמע לך ויתנגד כי יגיב לטון הדיבור או לזלזול המשתמע ממנו. זה קשה כשכועסים, אני יודעת.... נראה שאיכזב אותך אך דרכן של הילדי היא גם ללמוד מהניסיון ולא רק מהניסיון שלנו. תפקידינו הינו לא לתת להם ליפול.
בהצלחה,
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת יכולה להצטרף לקהילת התמכרויות
ציפי גליק04/01/2012היי סימה,
אני מאוד מבינה ללבך ולתקופה הלא פשוטה שאת עוברת עם בנך. שתייה חריפה ועישון נרגילה לא אמורים להוות בעיה, זהו אקט חברתי מאוד שכיח בקרב מתבגרים. אולם, מינון והפרזה בשתייה עשויים להפוך להרגל שלילי ועמך ההבנה לדאגה. מעניין לשמוע אם התנהגות זו מתרחשת לעתים תקופות? במהלך השבוע? על חשבון דברים אחרים? . בנך אמור להיות בתיכון, כיצד הוא מתפקד?...יש מקום לבדוק אם החרדה היא שלך, מניסיון החיים שלך ואת משליכה על בנך או שמה אכן, מדובר בהפרזה בשתייה.
את יכולה להירשם לקהילת ההתמכרויות ב-BEOK.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)