מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלותזינה01/01/2012
שלום רב,
בתי בת 15.5, בת בכורה במשפחה. מצב במשפחה תומך ויציב. היא ילדה חברתית ודי מצליחה מבחינת הלימודים. אציין שרוב ההצלחות שלה בלימודים באים בזכות האינטליגנציה שלה ולא בזכות למידה הקשה.
יש לבתי חבר תקופה ממושכת. בחור בן 17 ומשהו. קשר שלהם מתאפיין בירידות ועליות אך לאורך כל הדרך היא בקשר רק איתו ולא ממש נכנסת לקשרים עם בחורים אחרים. היא מאוד מושפעת המקשר איתו. למשל, בתקופות של ריבים, היא חסרת סובלנות, עצבנית וכו'. זה כמובן משפיע גם על אוירה בבית וגם על מוטיבציה שלה ללמוד. היא לא כל כך משתפת על מה שקורה ביניהם. אך משיחות השונות אני מבינה שמדובר בדברים שגרתיים - קנאה למשל, חוסר אימון לפעמים, חשדנות וכו'. היא לא ממש מבקשת ממני עיצות ומנסה להתנהג בצורה בוגרת. לפני כמה ימים במהלך הריב עם החבר, היא הסבירה לי שרוצה לנסות להתמודד עם זה לבד והצטערה על כך שמצבה משפיעה על האווירה בבית. מצד אחד, אין משהו חריג. מצד השני, זה משפיעה אליה מאוד. יחד עם הכל, בתוקפות הריבים עם היחבר, היא נשארת בקשר קרוב עם החברות, מבלה איתם וכו'. אין חשש למצבי דיכאון.
אני מנסה לתת לה להתמודד לבד, ללא עצות והרצאות מצדי. אני גם הסברתי לה כמה פעמים שבמידה ותרצה לשתף אותי (או מבוגר אחר), זה בסדר גמור מבחינתי.
האם יש כאן משהו שאני מפספסת? מניסיון האישי שלי, אני יודעת שלומדים בעיקר מהניסיון האישי. בבית יש לנו דוגמא מצויינת לזוגיות טובה ולתמיכה הדדית. האם בכל זאת לדעתכם אני צריכה להתערב או פשוט לשמור על המצב הקיים, מצב שבו בתי תוכל ללמוד מניסיון ואולי מטעויות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות - תגובה
שלי ורדי01/01/2012שלום זינה,
את פורשת בפנינו מאד יפה את הדילמה, מתי להיות מעורבת ולעזור משמעותית, עד כמה הבת שלך מאפשרת לך ועד כמה לא להתגלות כמתערבת וחודרנית. העניין עם בתך הוא שמצד אחד אינה מגלה את כל הפרטים אך כן מאפשרות לכם להבין את השפעות הרגשיות שיש לקשר עליה, מראה לכם טפח מהקשר ומסתירה בו זמנית, מצב מבלבל בשבילכם.אני חושבת שמה שעשית עד כה היה טוב, אולי במחשבה שנייה יש מישהו אחר בבית שהיא תרגיש נוח יותר לדבר איתו? אח, אחות? אולי האבא? בכל משפחה זה משהו אחר, הדבר היחיד אולי שאת יכולה להגיד לה שאם המצבים המשבריים נמשכים בקשר, האם באמת כשהיא מסתכלת בקשר מן הצד, היא רואה יותר יתרונות או יותר חסרונות? האם היא רוצה באמת אותו או מפחדת לעשות שינוי? אולי דברים דומים כלליים אפשר להגיד לה שישפיעו עליה ועדיף שיבוא בשאלה מאשר באמירה פוסקת מצידך. זאת כדי שתבדוק עם עצמה את הקשר, אם אין אמון, האם קשר שווה את זה? אמריות נוספות על כך שלא תצפה שאנשים ישתנו עם הזמן ואם זה לא קורה עד מתי היא תחכה שיהיה שינוי..
בהצלחה,
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)