מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה עושים?א.04/01/2012
בתי בת 17.5 לא מוכנה לדבר איתי. פשוט כך. היא בקושי אומרת לי שלום וכל ניסיון שלי להתעניין במה שעבר עליה היום מסתיים בתשובות לקוניות כמו "בסדר". אם אני מנסה לשאול טיפה יותר היא מתפרצת בצעקות. עד לפני שנה וחצי היחסים בינינו היו ממש מצוינים.
בחודשים האחרונים היא כנראה פיתחה הפרעת אכילה (רזתה מאוד, חיוורת, מחזור הפסיק) ואנחנו מנסים לשכנע אותה ללכת לטיפול אבל היא מכחישה שיש בכלל בעיה.
היחידה שמצליחה עוד איכשהו לתקשר איתה זו אשתי, וגם זה בקושי - היא צריכה ללכת על קליפות ביצים כדי שלא להרגיז את הילדה.
מבחינה חברתית הילדה דווקא מקובלת (הרבה חברות, יוצאת, מבלה).
אציין שהיחסים ביני ובין אשתי אינם טובים אבל אני עושה מאמץ לשפר אותם.
מה עושים? איך אפשר לנסות ולהתקרב אליה כשהיא דוחה אותי ? ניסיתי לשוחח איתה אבל זה היה כמו לדבר אל הקיר. האם זה דבר שיחלוף ? איך אפשר לשקם את היחסים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכן מדאיג
ציפי גליק05/01/2012היי אב דואג,
ליבי איתך ועם בתך. אתה מתאר שהיחסים ביניכם היו טובים ובחודשים האחרונים התרחקה. גיל ההתבגרות הנו גשר מהילדות לבגרות ובתוכו חובק מצבי רוח, צורך בעצמאות ולחץ חברתי רב לעמוד בצווי האופנה. ריחוק ממך אכן היה סביר יותר בשלב מוקדם יותר בגיל ההתבגרות, אך גם בשלב זה עשוי להיות בשל תופעות ההתבגרות. התרחקות התקרבות הנו הכנה לקראת היציאה מהקן ולכך עוד הסברים רבים.אולם יותר סביר שהריחוק הוא בשל בעיית האכילה שלה. אותי מאוד מדאיג הפרעת האכילה של בתך. הפרעת אכילה עשויה להוביל למצבים בריאותיים קשים ואף לאשפוז. מאוד חשוב לגייס את היועצת, מחנכת, מורה וכמובן האם ולהיפגש כולם ביחד למענה. היא עדיין קטינה ואפשר לנסות לכפות(תחילה לנסות לגייס אותה בנעימות) עליה טיפול אם ובמידה לא תסכים. מצטערת אם אני מלחיצה, אבל אנורקסיה זו מחלה קשה מאוד ומצריכה ייעוץ מקצועי והתערבות משפחתית. מאוד חשוב לקחת ייעוץ וליווי נוסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה עושים? - תגובה
שלי ורדי08/01/2012שלום לך,
קודם כל לקחת אותה לאנשי מקצוע, אני מקווה שעשיתם את זה, הפרעת אכילה זו מחלה רצינית ועקשנית , אני לא יודעת באיזו רמה היא סובלת ממנה, אך חייבת פסיכולוג , פסיכיאטר, רופא לבדיקות דם ודיאטנית. אין כאן שיקול דעת אצלה, אתם מחליטים.
דבר שני - התרחקותה ייתכן ונובעת ממה שהיא סובלת שזה גם פונקציה של מה שקורה בבית לעתים קרובות. לפחות התחום החברתי לא נפגע כי בהפרעות אכילה הרבה פעמים זה תחום שנפגע מהר מאד.
אני ממליצה בכל חום טיפול משפחתי. זה הטיפול שמוכח שיעיל ביותר מכל הטיפולים להפרעות אכילה.
בהצלחה רבה,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)