שאלה לגבי יציאה למסיבה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לגבי יציאה למסיבה
    מירית
    09/01/2012

לבתי ימלאו 16 שנה בעוד חודשיים, היא ביקשה לצאת למסיבות בת"א ולא הרשתי לה אף פעם וגם עכשיו אני מתעקשת שהיא עדיין קטנה מידי , היא מתלוננת שכל החברות שלה הולכות יש לציין שזה מסיבה פתוחה ואני מאוד פוחדת שבאים לשם כל מיני נערים גם בגיל 18 ויהיה בטח אלכוהול והיא תמימה מידי , אנחנו בתחילת השבוע והיא מכינה אותי מראש שלא מעניין אותה הפעם היא הולכת למסיבה ביום שישי , אני לא רוצה לריב איתה האם אני צודקת בזה שאני לא מרשה לה ? האם יש דרך להסביר כדי שתבין שהיא צעירה מידי ?
    אודה מאוד על תשובה מהירה
    תודה רונית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי יציאה למסיבה

הוספת תגובה

• אם אפשר לענות בהקדם - תודה

מירית
    09/01/2012

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי יציאה למסיבה - תגובה

שלי ורדי
    09/01/2012

שלום רונית, תמיד הדילמות האלה בתקופות מעברים של הילדים בהן מתחילים להתנהל אחרת, להתרחק מהבילויים הסולידיים ולחפש הרפתקעות.... אני מבינה שאת מודעת לסכנות, וזכותך לא לאפשר לה זאת, ופחות להסתכל להורים האחרי,. הטיעון הזה ש "הורים אחרים כן מאפשרים" הוא טיעון מאד פופולרי בין בני הנוער כדי לסחוט את ההורים רגשית. בכל מקרה צריך הרבה הסברים, וחינוך על סיכונים, צריך להיות עקבי ולחזור ולהסביר בכמה וראיציות אך גם להקשיב לטיעונים שלה. לא צריך להזכיר את הסיכונים במונחים קיצוניים כי לא תמיד אכן כך המצב. עדיין יש בני נוער שמבלים במועדוני ולא קורה להם שום דבר רע. החינוך הכי טוב הוא להנחיל לבתך תחוש של שליטה עצמית, שלא תאבד את שיקול הדעת שלה אף פעם שתדע ממה להיזהר. ותקבל החלטות נבונות עם מי להתיידד במועדונים. כשתרגישי על פי התנהלותה הכללית ועל פי בגרותה והשיחות ביניכן שהיא בעל שיקול דעת מספיק טוב, אולי תוכלי לאפשר לה בעתיד בילוי מסוג זה.

בברכה,

שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי רונית

ציפי גליק
    09/01/2012

אני מאוד מבינה לליבך, ביתך כבר ומיד הופכת מילדה ממושמעת ואמינה לנערה מתבגרת שזקוקה לאוטונומיה שלה- הדבר מעורר רגשות מעורבים. נשמע שהשינוי החל בביתך מעלה אצלך דילמות לא פשוטות, האם לאפשר לה יותר חופש או להמשיך לנהוג בה בהגנה מרבית. אכן לא פשוט!

מעניין לשמוע על הפחדים שלך ולבדוק עד כמה הפחדים הם שלך. וכי במידה ומדובר בנערה שמודעת לסכנות ולאורך השנים הוכיחה את עצמה כאדם שניתן לסמוך עליו אולי הפחדים הללו ברובם הם שלך. אני שאלתי את עצמי הכיצד הצלחת למנוע מבתך המתבגרת לא לצאת לתל אביב והיא כבר בת 16, זה מאוד מעניין ועוד בתקופה הנוכחית.

מובן שאף אחד לא מכין את ההורים להתמודדויות שגיל ההתבגרות של ילדם מניב, עם זאת תמיד צריך לבדוק האם אני כאם מגוננת על ילדתי, האם אני "מרעיבה" את ילדתי ליחסים חברתיים נורמטיביים. לדעתי רעב הוא תמיד דבר בעייתי.

במידה ואת חוששת פן אינך מכינה את ביתך באופן הנכון למציאות ה"נושכת" את תמיד יכולה להמשיך לכתוב בפורום ולשתף בדילמות שונות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו