מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדת טרם שינה אצל בני בן 11זיו14/01/2012
שלום,
לאחרונה בני סובל מחרדות טרם שינה ואינו מוכל ללכת לישון במיטתו כרגיל, מבקש להיות עימנו (הורים) בחדר הטלויזיה גם בשעות הערב המאוחרות, מבקש ללכת לישון במיטתינו או במיטה של אחיו הצעיר בן ה-7, עקב חרדות.
הוא מציין כי הוא מפחד שיחדרו גנבים לבית או יקרה משהוא רע...החרדות הועצמו מאז החודשיים החרונים שנפלה קטיושה מלבנון ממש קרוב לביתינו.
אנו מנסים הרגיעו, לאפשר לו ללכת לשיון שדלת חדרו ודלת חדרינו פתוחות ומשדרים ביטחון ושקט...לא ממש עוזר.
אנא המלצתכם.
תודה,
זיו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחשבות לגבי חרדות בנך
ציפי גליק14/01/2012היי זיו,
אכן, המצב בארץ כלל אינו תורם לתחושת ביטחונם הפנימית של ילדינו. עם זאת, כיום ישנם כלים רבים לסייע לילדים להפחית את תחושת החרדה שלהם. לעיתים החרדה נובעת ממקום פנימי שאינו תואם את המציאות כלל ולעתים ניתן למצוא שהפחד הוא פחד נכון ומציאותי. עדיין, החרדה היא מצב רגשי שחשוב לזהות את המקור ואת תפיסת עולמו של האדם החרד. אני מבינה שאתם מנסים להעניק לילדכם תחושת ביטחון. נראה כי הפחד של ילדכם הנו ממקורות חיצוניים יותר, וחלקם מועצמים בשל מחשבות ורגשות שבנכם אוחז בהם. בזמן שקראתי עלתה בי השאלה, אם לפני נפילת הקטיושה בנכם סבל מחרדות והקטיושות רק העצימו את מצבו הנפשי? במידה והאופן שבו אתם נוקטים אינו משפר את מצבו תמיד ניתן לברר לגבי טיפול קוגניטיבי התנהגותי הידוע כמסייע לנפגעי חרדה.
המשיכו לחזק את דימויו העצמי ולהשרות לו תחושת ביטחון. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדת טרם שינה אצל בני בן 11 - תגובה
שלי ורדי16/01/2012שלום זיו,
את מדברת על בנך כילד חרדתי גם לפני נפילת הקטיושה קרוב לביתכם. חרדה זו תוקפת אותו בלילה והוא מנסה להימנע ממצב של שהייה לבדו בחדרו. יש ילדים שרגישותם לחודרנות היא גבוהה, וכשמשהו קורה בחוץ, בתחושתם יכול לקרות גם אצלם בבית בן רגע. טוב שאתם משדרים רוגע, תשדרו לו גם מסר שאתם תגנו עליו בכל מקרה ומצב, ושגם לו יש לו גם אמצעי התגוננות מסוימים במצב של דחק. אני הייתי מעדיפה שחדרו ייהיה מקומו הבטוח והייתי מציעה שהאח הצעיר יבוא לישון אצלו אם המצב הוא בלתי נסבל עבורו, במקום שהוא ילך לחדרו של האח. לא הייתי ממליצה שישן איתכם. רתןח בזמן הזה לשים מזרון לידכם חדר וכשהוא פוחד באמצע הלילה הוא יכול להיות איתכם. השינה המשותפת באותה מיטה איתכם עלולה ליצור עוד רווחים משניים.
באופן כללי במשך היום תנו לו כמה שאפשר משימות שבהן הוא ירגיש שליטה.
כדאי להציע לו להתחיל את השינה אצלו בחדר ורק כשהפחד נהיה בלתי נסבל, לבוא אליכם.
לעתים המצב הנפשי הזה מסתדר מעצמו עם הזמן. אם המצב נמשך, תצטרכו לגשת לטיפול בחרדה, טיפול שאינו ארוך טווח בדרך כלל.
כל טוב,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)