פחד להירדם לבד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחד להירדם לבד
    דור
    31/01/2012

הבת שלי בת 11.5 מאז ומתמיד רצתה שאני אהיה איתה לפני שהיא נרדמת - עד שהיא נרדמת.
    מאז מקרה הרצח של המשפחה בישוב איתמר, היא פוחדת להירדם לבד. אני צריכה להיות איתה מספיק זמן כדי שהיא תלך לישון. וממש פוחדת ללכת לישון כשכל בני הבית ישנים. בשום פנים ואופן היא לא תלך לישון אחרונה. היא פוחדת שיקרה משהו. אנחנו, ההורים חייבים להיות ערים עד שהיא נרדמת. אחרת היא נלחצת ונכנסים לה פחדים. איך עוזרים לה להתגבר על הפחדים?.
    תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פחד להירדם לבד

הוספת תגובה

• פחד להירדם לבד - תגובה

שלי ורדי
    04/02/2012

שלום דור,
    שאלתי את עצמי תוך כדי קריאת השאלה שלך איפה אתם גרים? האם אתם גרים ביישוב שיש בו סיכון או החרדות הועתקו אליה ללא סיבה אובייקטיבית..
    הבת שלך הייתה חרדה, נדמה לי, גם קודם לכן, האירוע הטרגי עורר אצלה הדחקות של חרדות רדומות, שאולי לא קשורות בכלל במקורן לאיומים חיצוניים, או שעוררו אלה זכרונות מאירוע טראומיט אחר בו הייתה חוסר אונים. ברור שנוכחות מבוגר מרגיעה אותה כי אינה מצליחה להפנים לתוכה נוכחות זו על מנת דלא תצטרך סביבה הרגעה חיצונית. קשה לדעת כי אני לא יודעת את נסיבות חייה. אם קיימות עוד תופעות, כמו תופעות פסיכוסומטיות והימנעויות מלהיות במקומות מסוימים, כדאי לשקול טיפול ממוקד בחרדות אלה. טיפול דינמי ממוקדהמשולב עם טכניקות של טיפול התנהגותי -קוגניטיבי יכול להועיל לה.

כל טוב,
    שלי ורדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו