מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- להרשות או לא להרשות? זו השאלה...ליאת20/02/2012
בתי בת 13.5, ילדה מקסימה וטובה, אך בזמן ההאחרון הידרדרה בלימודים ובהתנהגות עד כדי שהוזמנו לשיחה אצל המנהלת עם המחנכת והיועצת. גם שם מאוד כועסים עליה. אני מאמינה שהיא מסתובבת בחברה לא טובה ולא כל כך יודעת כיצד למנוע את זה.
בזמן האחרון היא כל הזמן מבקשת לשים עגיל בטבור וגם עגיל בלשון. ואני בשום אופן לא מרשה.
עכשיו היא באה ביציאה חדשה - רוצה לחמצן חצי תחתון של שיער הראש (לא יודעת אם זה מספיק ברור). היא טוענת שזה לפורים, ולכן הצעתי רק לשים ספריי צבע שאחר כך אפשר להוריד, אבל היא רוצה את הדבר האמיתי.
זה לא מעשה מזיק ואחרי הכל שיער הוא שיער ואפשר לגזור אותו והוא גדל. אך עצם המעשה נראה לי מוקצן. מה גם שאני לא מעוניינת לצ'פר אותה על ההתנהגות הרעה שלה בחצי שנה אחרונה.
אני כן מענישה אותה בדרכים אחרות כמו לקחת ממנה את הנייד או לא לצאת שבוע עם חברים או לא לגלוש באינטרנט. והשאלה היא: מה יהיה נכון, להרשות לה או לא להרשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להרשות או לא להרשות? זו השאלה... - תגובה
שלי ורדי25/02/2012שלום לליאת,
הבת שלך מחפשת ייחודיות בכל דרך, וזו הסיבה לרצון לשים עגילים ולחמצן את השער. יש משהו יפה בחיוניות ובצורך שלה ליהנות "ולבלוע" את העולם, אך הצורך החזק לזהות ברורה ,בולטת ולבגרות מהירה עלול להזיק לה בגיל הזה.
לא יהיה לכם קל איתה, זה סגנוןן התבגרות שמקשה מאד על ההורים. מכיוון שהיא קטנה מדי הייתי שוקלת את החמצון של השער, ואם לאפשר, להתנות זאת בכך שהיא תצבע אחרי פורים מיד חזרה את שערה. יש בתי ספר שלא מאפשרים לתלמידים צביעת שער, צריך לקחת את זה בחשבון שלא יעשו לה עוד בעיות, כי כבר היא מסובכת עם בית הספר.
אני לא חושבת שכל דבר צריך להגיד לה "לא". אם כי לפי גילה, נראה שהיא ממהרת להתבגר והסכנות הן שתרצה להתנסות בחוויות של מבוגרים ממנה שלא תהיה בשלה להן. צריך לעמוד על הרגליים האחוריות שלא תסתובב בחברה לא טובה ולא תעשה בעיות בבית הספר, זה בעדיפות ראשונה בעוד עגיל בטבור או חמצון הם לא דברים כל כך חשובים. אולי גם ייעוץ היה עוזר כי היא פשוט מאד צעירה והתחילה עם מרדנות והתנהגויות של מתבגרים בגיל מוקדם מאד, זה מעט מדאיג. צריך להתקרב אליה נכון כדי שתמצא גם "מפלט" רגשי אצל ההורים וייעוץ יכול לעזור במקרה זה.
בהצלחה,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאטרקציות לאירועים
טל05/03/2012שלום, אני רוצה להתייעץ,
אני אחד מההורים שעומדים עכשיו בפני צומת דרכים, האם לעשות כמו שכל הילדים עושים (כמובן במימון ההורים), ולעשות מסיבה ענקית לילד שלי, או ללכת דווקא עם הראש והלב וכמובן החסכון ולעשות משהו קטן.
כמה זה משפיע על עתיד הילד והאם זה מותיר סוג של צלקת, אם לחברים שלו היו אירועים גדולים, עם הרבה אטרקציות לאירועים וכל מיניי מופעים ודברים מיוחדים שכאלה באירועים שלהם.
או שאני יכול לעמוד על שלי, ועל כיסי כמובן, ולעשות אירוע קטן עד בינוני, עם משחקים לילדים אבל שלא עולים הרבה כסף, מקום לא פנסי, אלה מקום סביר.
כמה זה יפגע לי בילד? הוא ילד דיי רגיש, שאוהב להתחרות עם הסביבה שלו הרבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאטרקציות לאירועים - תגובה
אייל קנדינוף06/03/2012שלום טל
אכן דילמה שעולה כל הזמן.
נראה לי שהנכון ביותר יהיה ללכת עם הערכים והעקרונות שמובילים את חייך. יש לשים לב שבמסיבה עצמה יהיה מספיק עניין וגירוי לילדים כך שהעטיפה תהיה הרבה פחות חשובה מהליבה. במצב כזה כולם יוצאים נשכרים!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)