קושי חברתי אצל מתבגרת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קושי חברתי אצל מתבגרת
    מיטל
    16/03/2012

בתי בת 15 השנה החלה בבית ספר חדש, והכירה במסגרת הכיתה שלה שתי בנות שאיתן התידדה
    בהתחלה סיפרה שהיא נהנת מהקשרים איתן כי היא מרגישה שזה הדדי, לאחרונה סיפרה שהיא זו שיוזמת מטלפנת והן יותר פאסיביות.
    כשהן בבית ספר הן לרוב יחד אבל אחהצ הן לא ניפגשות ,שאלתי אותה למה הן לא מתקשרות והיא אמרה שהיא לא יודעת למה אבל זרקה "שאם היא לא תיזום לא יהיה קשר"
    בבית ספר הקודם שבה היתה היו גם קשיים חברתיים תמיד איכשהוא זה הגיע למקום שהיא זו שיוזמת מתאמצת והצד השני הרבה יותר פאסיבי, והחשש שלי שזה פגע ופוגע באופן קבוע בבטחון העצמי שלה בנוגע ליחסים חברתיים.
    ובאמת התחושה שלי שהיא היחידה שמתחזקת את הקשר ובתחושה שלה שיתכן והיא נכונה ויתכן שלא (דבר שלא העזה לבדוק אף פעם) הקשר לא הדדי.
    כיצד אני כאמא יכולה לעזור לה ?(היא היתה בטיפול קוגנטיבי התנהגותי במשך 8 חודשי)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קושי חברתי אצל מתבגרת

הוספת תגובה

• קושי חברתי אצל מתבגרת - תגובה

שלי ורדי
    17/03/2012

שלום,
    השאלה כאן האם יש משהו שבתך צריכה לשנות, הן בהתנהגותה, שאולי גוררמת יחס כזה פאסיבי, שנראית לי אופציה פחות אפשרית, או שהבנות שהיא בוחרת הן פאיסיביות, שקטות מדי, מסוגרות מדי. ייתכן שהיא לא בוחרת את החברה המתאימה לה, כי היא יותר חברותית, יש לה יותר צרכחים בעוד חברותיה אולי יותר מופנמות או ילדותיות..
    האם יש מכנה משותף בין חברותיה היום ובעבר? האם דרך התצפית הספונטאנית שלך אל חברותיה את יכולה להסיק משהו על תכונותיהן ולמה הבת שלך בוחרת אותן. או באמת אלה בנות שכן חברותיות אך את הבת שלך הן פחות משתפות וכן דואגות להדק קשרים חברתיים אחרים? אם התשובה לאפשרות האחרונה נראית סבירה, צריך לחשוב איך התנהלותה של בתך? או אולי בתך בוחרת בבנות שאינן מתאימה לה,ואז הן פחות מחשיבות אותה כחברה טובה ופחות עושות מאמצים להיות אתה? תבדקו את כל האפשרויות, אולי תקבלו תשובה.

כל טוב,

שלי ורדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו