איך ילד בן 17 צריך לנהוג בנוגע לכסף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך ילד בן 17 צריך לנהוג בנוגע לכסף
    שפרה
    22/03/2012

בני עובד מגיל 15 בסופי שבוע (היום הוא בן 17), חסכן שלא פגשתי. ולאחרונה התייעץ איתנו מה כדאי לו לעשות עם הכסף שחסך...האם אתם חושבים שכדאי לו לחסוך את הכסף (צריך לזכור שיש לו גם תוכניות חסכון שאנחנו עשינו לו) או שכדאי לו שהכסף יהיה זמין לבילויים/בגדים והוצאות יותר גדולות כמו טיסה, צבא וכדומה...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• איך ילד בן 17 צריך לנהוג בנוגע לכסף - תגובה

אייל קנדינוף
    25/03/2012

שלום
    נראה שהכי טוב יהיה לשלב בין השניים. גם לחסוך וגם לבנות. יהיה נבון לשבת איתו ולייצר יחדיו סדרי עדיפויות כלכליים לטווח הקצר ולטווח הרחוק וממקום זן לגזור החלטות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשפרה...

דנה
    25/03/2012

את האמת שזה אומר הרבה שילד מגיל כזה עם מודעות ומוסר עבודה גבוה... בנוגע לשאלתך, בגדול הוא עובד כל כך קשה ואני חושבת שיש דברים שהוא היה רוצה לעצמו (אייפד, אייפוד וכו') הרי הוא צעיר ובגיל הזה אם אתה לא מנצל את הכסף אתה מרגיש כאילו לא קיבלת תמורה לעבודה הקשה. בכל מקרה, כמו שכתבו לך כבר אני חושבת שהתנהלות נכונה היא שילוב של השניים. אולי כדאי לכם לפתוח תכנית חסכון עם סכום קבוע שכל חודש יופרש לתכנית וחלק מהמשכורת תהיה לו למחיה, בזבוזים וכו'... כך אפשר ליהנות משני העולמות וגם בעתיד להרוויח. העניין הוא שכדי שהוא באמת ירוויח ולא תשימו את הכסף סתם בחיסכון כדאי לבחור תכנית חיסכון עם ריבית משתלמת. אני לא בקיאה בכל התנאים ואני מאמינה שזה גם משתנה מבנק לבנק אך אני יודעת שבבנק שלי (מזרחי) יש ריבית אטרקטיבית למפקידים דרך האינטרנט, שתקראי בדיוק מה זה אומר ותלכי לבנקאי שלכם ותבררי גם דרכו. מקווה שעזרתי, שיהיה שבוע טוב ובקרוב מאוד גם חג שמח!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו