מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התבגרות מאוחרתגל02/04/2012
שלום, אני בן 25, גר עם ההורים, ומרגיש שכרגע אני בשיא ההתבגרות הנפשית שלי.
אני מרגיש שעד לפני כמה חודשים הייתי עדין ילד מבחינה מנטלית, ורק בחודשים האחרונים הגעתי לשלב הנעורים, שזה אומר:
1. לראשונה אני מרגיש שאני אינדיווידואל בעל השקפת עולם עצמאית, עד לפני כמה חודשים ראיתי את העולם מהעיניים של ההורים שלי.
2. לאחרונה התאהבתי בבחורה בפעם הראשונה בחיי.
3. בערך לפני חודשיים הרגשתי לראשונה שאני מעוניין בקשר עם בת זוג.
אפשר להגיד שהייתי תקוע הרבה שנים במצב מנטלי של ילד, וכרגע אני מרגיש שפתאום כל התהליך של ההתבגרות הנפשית בא אלי בבום ורץ מאוד מאוד מהר.
שאלתי היא, האם כל זה נורמלי?
שכן, התופעות שאני מתאר אמורות לצוץ בערך בגילאים 12-17 עד כמה שידוע לי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התבגרות מאוחרת - תגובה
שלי ורדי04/04/2012שלום לך,
קורה ויש התבגרות מאוחרת, ידוע שגיל ההתבגרות נפרשת היום על פני תקופה ארוכה יותר ממה שחשבו פעם, מגיעה עד לגיל 30. כך שאתה בטווח, וטוב שדברים קורים לך , אני מתרשמת שיש דינאמיקה פנימית ואתה לא נשאר במקום. כמה נכון ומתאים, כשנבנית זהות והקשר עם ההורים עובר איזו טרסנפורמציה, אז מגיע הזמן למלא את החלל הרגשי שאהבת ההורים הראשונית והילדותית, ניתן לומר כך, הותירה, באהבה אחרת, באדם אחר, אינדיווידואל אחר בוגר. נשמע טוב, ובבקשה ממך..אל תתעסק באם זה נורמאלי או לא נורמאלי. נורמאלי זה טווח זו לא נקודה, ואתה מתקדם לכיוון הנכון, זה מה שחשוב.
כל טוב!
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה, יש פרט שלא ציינתי
גל09/04/2012אני חולה בסכיזואפקטיב דיסאורדר, לכן אני חושש שיש לי התבגרות נפשית מאוחרת כתוצאה ממחלת נפש, ושאצלי דברים זזים לאט יותר מאצל אנשים נורמלים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה, יש פרט שלא ציינתי - תגובה
שלי ורדי09/04/2012זה פרט משמעותי,התרחקת מקרבה,מקשרים.אולי עברת טיפול כי לא קשה להתגבר על כך לבד...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)