התבגרות מאוחרת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התבגרות מאוחרת
    גל
    02/04/2012

שלום, אני בן 25, גר עם ההורים, ומרגיש שכרגע אני בשיא ההתבגרות הנפשית שלי.

אני מרגיש שעד לפני כמה חודשים הייתי עדין ילד מבחינה מנטלית, ורק בחודשים האחרונים הגעתי לשלב הנעורים, שזה אומר:
    1. לראשונה אני מרגיש שאני אינדיווידואל בעל השקפת עולם עצמאית, עד לפני כמה חודשים ראיתי את העולם מהעיניים של ההורים שלי.
    2. לאחרונה התאהבתי בבחורה בפעם הראשונה בחיי.
    3. בערך לפני חודשיים הרגשתי לראשונה שאני מעוניין בקשר עם בת זוג.

אפשר להגיד שהייתי תקוע הרבה שנים במצב מנטלי של ילד, וכרגע אני מרגיש שפתאום כל התהליך של ההתבגרות הנפשית בא אלי בבום ורץ מאוד מאוד מהר.

שאלתי היא, האם כל זה נורמלי?
    שכן, התופעות שאני מתאר אמורות לצוץ בערך בגילאים 12-17 עד כמה שידוע לי...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התבגרות מאוחרת

הוספת תגובה

• התבגרות מאוחרת - תגובה

שלי ורדי
    04/04/2012

שלום לך,
    קורה ויש התבגרות מאוחרת, ידוע שגיל ההתבגרות נפרשת היום על פני תקופה ארוכה יותר ממה שחשבו פעם, מגיעה עד לגיל 30. כך שאתה בטווח, וטוב שדברים קורים לך , אני מתרשמת שיש דינאמיקה פנימית ואתה לא נשאר במקום. כמה נכון ומתאים, כשנבנית זהות והקשר עם ההורים עובר איזו טרסנפורמציה, אז מגיע הזמן למלא את החלל הרגשי שאהבת ההורים הראשונית והילדותית, ניתן לומר כך, הותירה, באהבה אחרת, באדם אחר, אינדיווידואל אחר בוגר. נשמע טוב, ובבקשה ממך..אל תתעסק באם זה נורמאלי או לא נורמאלי. נורמאלי זה טווח זו לא נקודה, ואתה מתקדם לכיוון הנכון, זה מה שחשוב.

כל טוב!
    שלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה, יש פרט שלא ציינתי

גל
    09/04/2012

אני חולה בסכיזואפקטיב דיסאורדר, לכן אני חושש שיש לי התבגרות נפשית מאוחרת כתוצאה ממחלת נפש, ושאצלי דברים זזים לאט יותר מאצל אנשים נורמלים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה, יש פרט שלא ציינתי - תגובה

שלי ורדי
    09/04/2012

זה פרט משמעותי,התרחקת מקרבה,מקשרים.אולי עברת טיפול כי לא קשה להתגבר על כך לבד...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו