נערה בת 19 לא הגיינית-דחוף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נערה בת 19 לא הגיינית-דחוף
    מיכל
    30/05/2012

שלום,
    יש לי בעיה שמאוד מציקה לי, אשמח לקבל עיצה כיצד עליי לנהוג בעניין:
    אני אמא לנערה בת 19, חיילת, בחורה יפה, גבוהה ומקסימה. הבעיה שהיא אינה רוצה להתקלח כל יום ואף ישנם ימים רצופים שאינה מתקלחת ואף לא מצחצחת שיניים. אין צורך להגיד כי לפעמים היא מריחה נורא עד כי אי אפשר להיות לידה. אני מסבירה לה כי הגיינה חשובה מאוד ובמיוחד לנערה מתבגרת שמבלה עם בני נוער ברוב הזמן אך זה לא עוזר. ישנם ימים שאני אף "מזכירה" לה להתקלח ומוצאת אותה כבר ישנה ללא מקלחת. אני חוששת שזה יפגע בה גם מבחינה בריאותית וגם מבחינה חברתית גם לאור העובדה, שלאחרונה החלה לצאת עם בחור ואני עוד יותר חוששת מהעניין שזה ירחיק אותו ממנה (הוא לא יעיר לה שהיא מסריחה אלא פשוט יעזוב אותה). איך גורמים לה להבין שזה נורא חשוב לשמור על הגיינה?

תודה רבה,
    אמא מודאגת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נערה בת 19 לא הגיינית-דחוף

הוספת תגובה

• נערה בת 19 לא הגיינית-דחוף - תגובה

שלי ורדי
    30/05/2012

מקלחת והגיינה הינם הרגלים. אני שואלת האם ההזנחה האישית של בתך מתרחשת לאחרונה או הייתה לאורך השנים ומה עשיתם עד כה?
    האם ניתן לשוחח איתה או שאינה רוצה לשמוע? הייתה מקשיבה לך, את ל אמפרטת מה עשית עד עכשיו, וגם איך את מבינה את התנהגותה כלפי גופה, לאור האישיות שלה. אם זו הזנחה עצמית זמנית, אז קיימת איזו סיבה, כמו מצב רוח לא טוב וכדומה. אם זה הרגל רב שנים אז הבעי מצריכה טיפול יותר עמוק. אני כמעט בטוחה שכבר משלמת על כך מחיר מהסביבה שלה. עדיף שמישהו קרוב אליה כמו אח, אחות או חברה ידברו איתה על כך. בגיל זה עדיין מחשיבים יותר את בני הגיל שלהם.

כל טוב!

שלי ורדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה, מס' הבהרות

מיכל
    31/05/2012

תודה על התשובה. הבעיה היא של שנים. ישנן פעמים שאני נכנסת איתה בעצמי למקלחת ומקרצפת אותה כי גם כשהיא מתקלחת היא עושה את זה מהר ולא כמו שצריך. היא פשוט לא מייחסת לזה חשיבות רבה, מתלבשת ברשלנות ונראה כאילו לא אכפת לה ושיקבלו אותה כמו שהיא.
    גם כשאחותה מעירה לה זה לא מפריע לה.
    אשמח לקבל עיצה איך לגרום לה להבין שהגיינה זה דבר מהותי וחשוב במיוחד שעכשיו החלה בקשר עם בחור שהיא מאוד מחבבת...

תודה
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה, מס' הבהרות - תגובה

שלי ורדי
    02/06/2012

בחורה בת 19 שנותנת לאימא שלה לעזור לה במקלחת - האסוציאוציות שלי מכוונות לתלות ואי נפרדות בלתי מודעת בינה לבין ההורים. היא עוד נהנית מתשומת הלב ומטיפול של בה, כי אם לא הייתה נהנית לא הייתה מאפשר לך לעשות זא. הבת שלך נתקעה בכמה שלבים התפתחותיים ולא הגיעה לעצמאות רגשית. ההיגינה הלקויה נשמעת לי כסמפטום בלבד המסמל תקיעות עמוקה ולא סתם חוסר הרגל. עד כמה שזה קשה לך, תצטרכי לתת לה לעשות הכל לבד, להתקלח ולראות את ההשפעות של התנהלותה על חייה, על הסובבים אותה. כך תלמד, בדרך הקשה, אך בדרך כלל לומדים בדרך הקשה...
    למרות תפקוד טוב בשאר התחומים, כי את לא מפרטת בעיות נוספות, בפנימיותה היא ילדותית.
    אני חושבת שתצטרך גם טיפול אישי.

בהצלחה,

שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה רבה על התשובה המפורטת!!!

מיכל
    03/06/2012

עזרת לי מאוד!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו