מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אח יקראדווה07/06/2012
שלום
יש לי אח כבן 18, והוא מתנהג ממש מוזר
כשהיה קטן היה ילד רגיל, מקובל ואוהב לשחק
עם השנים, כשהגיע בערך לכיתה ח'.. התחיל להתרחק מכולם, לא יוצא לבלות
לא מדבר הרבה בכלל, לא מתקשר איתי או עם ההורים
לא יוצא עם חברים ואם יוצא זה פעם בכמה שבועות.. כל היום הוא במחשב
הוא נהיה מופנם וההורים שלי מנסים לדבר איתו וכלום לא עוזר, אפילו אני מנסה לדבר איתו והוא לא מדבר.. מדי פעם הוא יוזם שיחות אבל הם כ"כ שטחיות וחסרות תכליות, לא מדבר על דברים עניינים שקשורים לגילנו
(אני גדולה ממנו בשנה)
מה שקרה, וגרם לי לרשום פה את הנושא........ הוא שגלשתי במחשב שלו לבדוק משהו, ואמרתי אולי ניכס לפייסבוק.. נראה מה הוא עושה כל היום
נכנסתי לפייסבוק שלו וראיתי שהוא לא כותב סטטוסים או מגיב לאנשים כמעט בכלל, אך כשנכנסתי להודעות ראיתי שכל ההודעות הן מבנות לא מוכרות, די קטנות ממנו בגיל, ונכנסתי לכמה מהן...... ראיתי שהוא מכריח אותן לשים מצלמה ולבצע תנוחות אירוטיות, או שמבקש את המספר שלהן כדי להתקשר ולבצע סקס בטלפון.. אם הבנות לא נענו לבקשתו, הוא קילל אותן וקרא להן "שרמוטה" או "זונה".
מה אני אמורה לעשות? אני לא רוצה לספר את זה להורים שלי, וגם לא רוצה לגלות לו שחיטטתי בדבריו האישיים.
היום בבוקר דיברתי עם אבא שלי ואמרתי לו שאני חושבת שאחי קצת מוזר לאחרונה ושאולי כדאי לדבר איתו, הוא אמר שזה חסר טעם.. המלצתי לו בלי הסברים נוספים לקחת לו את המחשב.. אמרתי לו שאולי ככה הוא יתחיל לצאת קצת מהבית.
בבקשה תייעצו לי, אחי חשוב לי מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אח יקר - תגובה
שלי ורדי15/06/2012שלום לך אדווה,
באמת סיפור קשה תיארת כאן, מעבר לכך שהאח שלך מנהל חחים בתוך עצמו ומתרחק מאנשים, מנהל חיים ורטואלים לא תקינים, עם סטיות ופוגע בבנות. ההתנהגות שלו לא חוקית לדעתי אם הבנות צעירות ממנו בהרבה כךגם חשש לעברה פלילית...
הוא בטוח צריך טיפול וגם צריך לדעת שאתם יודעים על מה שעושה אינטרנט ולדעתי ההורים שלך צריכים להתמודד אתו ולא את. אני מסכימה שהוא לא צריך לדעת שזה נודע ממך. תתיעצי עם מישהו במשפחה, שאינו אימפולסיבי ולא יגש אליו מיידית ויצעק עליו , אולי אבא. אולי תתיעצו קודם עם איש מקצוע לפני שפונים אליו אך הכל צריך להעשות קצת מהר שלא ימשיך לפגוע בבנות. אפשר אולי להגיד שהגיע תלונה של הורים דרך הטלפון אליכם ולאחר מכן נכנסו ההורים ובדקו בפייסבוק. הוא צריך לפחד שהמעשים שלו יפגעו בו בחזרה על מנת להפסיק. זו יכולה להיות אמת בקרוב, אם הורים של אחת הילדות יכנסו לפייסבוק שלה וגם יקראו את ההודעות שלה.... הפעם באמת יש להם סוג של "שוט" כדי שיגיע לטיפול ייתכן שקרתה איזו פגיעה בתחילת גיל טרום התבגרות שהתכנס או שכמו חלק קטן של מתבגרים במקום להיפתח עוד יותר, מתכנסים בעצמם בגיל זה כי פוחדים לבטא את הדחפים שלהם (מיניים ותוקפניים) בצורה הולמת ומותאמת לגילם.
את אחות אחראית. למרות שהצצת לפייסבוק שלו וזה נראה לכאורהכמו חדירה לפרטיות, במקרה הזה עשיתזאת מתוך דאגה וצורך אמיתיים להבין אותו ואת המצוקה שלו, כי את חשה במצוקה אמיתית מצידו, המתבטאת בהתנהלות המוזרה והמופנמת שלו בחיים.
בהצלחה,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)