מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ההורים שלי חושבים שאין לי חברים ...חסוי26/06/2012
שלום , אני בן 14 ,
אתמול דיברתי עם ההורים שלי והם חושבים שאין לי חברים ..
עכשיו באמת אין לי חברים ... יש לי 5 חברים , בערך , הילדים בשכבה שלי לא מקבלים אותי בגלל שאני מלא ... אני לא יודע איך להגיד להם את זה . השיחה אתמול התחילה בזה שאני לא יוצא מהבית ( וזה נכון ) כי אין לי הרבה חברים . מהשיחה אתמול נהייתי מתוסכל , עצבני , חלש ... מה אני יכול לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ההורים שלי חושבים שאין לי חברים ... - תגובה
שלי ורדי04/07/2012שלום,
אני לא מאמינה שאתה לא מקובל כי אתה מלא, אני חושבת שיותר נכון שאתה לא מקבל את עצמך ולא אוהב את עצמך מספיק וזה מקרין על אחרים. אך עדיין יש לך חמישה חברים וזה לא מעט, זה הישג. אולי אתה לא "מסמר" הערב ואחד מהחבר'ה, כפי שאומרים אך זה גם טוב. אני חושב שהורייך מצפים ממך יותר מדי דברים, מבקרים אותך כאילו אתה צריך להיכנס בכוח לחברה וכאילו יש לך כלים חברתים שאין לך. הם לא מבינים את המצב שלך. חבל שזה כך כי במקום את התמיכה שלהם אתה מקבל ביקורת מהם.
למה שלא תציע להם ללכת לטיפול משפחתי? אתה זקוק שהורייך יהיו עבורך משאב נפשי ושלא יתסכלו ויגרמו לך להרגיש לא טוב עם עצמך. הם עושים זאת כי הם מתוסכלים יחד איתך אך הם ניגשים אלייך בדרך לא מועילה ואפילו לא נשמעת תומכת.
מקווה שתצליח להתגבר על המכשולים החברתיים,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהההורים שלי חושבים שאין לי חברים ... - תגובה
שלי ורדי29/07/2012שלום,
קודם כל 5 חברים זה לא מעט, אם אתה יכול וחופשי להיפגש איתם וזה הדדי מבחינתם. אתה מאד רוצה להגן על הרגשות של ההורים שלך, אך הן הרגשות שלהם, ואתה לא צריך להרגיש תחת ביקורת. אני לא יודעת אם הם עושים לך ביקורת מכיוון שאתה לא מספיק נפגש עם חברים. אולי הם באמת דואגים ועצובים וכתוצאה מכך הם לוחצים עלייך. אם אתה רוצה לנטרל את הביקורת, תגיד להם את האמת, שאתה במצב קשה, ולא הם, ההורים שלך.תנסה להעביר להם את המסר שהם צריכים להיות בעדך. מספיק שהחברים לא מקבלים אותך, אתה צריך להתמודד עם ביקורת מצידם? איך באמת יהיה לך בטחון עצמי במצב כזה.....תשאל אותם אם היו במקומך מה היו עושים כדי להתחבר יותר ולהיות מקובלים יותר. אני אישית לא מאמינה שהכול בגלל המשקל. אולי תבקש ייעוץ פסיכולוגי? גם ייעוץ פסיכולוגי משפחתי ביחד עם ההורים היה מועיל כדי שילמדו לקבל אותך לעזור לך בצורה נכונה, במקום שיגרמו ללא כוונה לתסכול ולעצב.
בהצלחה רבה,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש גם את קבוצת רקפת לבני נוער.
רקפת24/08/2012מדובר על קבוצה בשם רקפת המיועדת לבני נוער בגילך המתמודדים עם חרדה חברתית וביישנות. שמעתי שהם עושים דברים טובים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהההורים שלי חושבים שאין לי חברים ... - תגובה
ד''ר נלי שטיין10/09/2012שלום לך,
נדמה לי שההורים שלך דואגים לך ורוצים בטובתך. הם יודעים, כמוך, שמצב חברתי משפיע מאוד על מצב הרוח ועל הביטחון העצמי שלך.
לכן, מה שאני מציעה לך זה דווקא לנסות לשתף אותם ברגשותיך ובחששות שמלווים אותך. נסה - בעזרתם - לחשוב על מקורות תמיכה כמו: תוכנית לספורט, עזרה נפשית, טיפוח בילויי פנאי מסוימים... כל מה שיכול להתאים לך וגם להוציא אותך מהבית.
אנחנו הרי יודעים שמי שנשאר בבית מרגיש מתוסכל ובדד ומצא ניחומים במקרר. לא רק אתה. זה קורה לכולם.
אני מאוד מאמינה שההתמודדות הלא פשוטה תחזק אותך ולא ההיפך. תהיה פחות מתוסכל ויותר חזק.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)