מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלי היקרהש.27/06/2012
אני בת 16, ואני רוצה לספר לך משהו.
פעם מישהו ניסה לאנוס אותי. בעטתי לו בביצים. הוא התפתל מכאבים. ברחתי.
לא נוח לי עם זה שבעטתי לו בביצים. אולי בגלל שזה נורא כאב לו. הוא בגלל שכשהייתי קטנה אמרו לי לא לפגוע לגברים בביצים. לא יודעת.
תוכלי לעזור לי להבין את התחושה הלא נוחה הזאת?. זה חשוב לי.
אני יכולה לשאול אותך משהו אישי, כפסיכולוגית חכמה ו"מבוגרת"?.
אם מישהו יתקוף אותך, תנסי לבעוט לו בביצים?.
בבקשה תעני מעבר ל"הייתי עושה הכל כדי להגן על עצמי". אני שואלת במפורש אם תנסי לבעוט לו בביצים.
סליחה אם השאלות מביכות אותך, אבל בבקשה תעני עליהן מהר בכל זאת. זה חשוב לי.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלי היקרה - תגובה
שלי ורדי27/06/2012שלום ע. ,
אני מנסה לרדת לסוף דעתך ולדילמה שלך, עשית לדעתי משהו נכון, למה את מתייסרת על הבעיטה הזו? כי בילדות אמרו לך שאסור ? מה קרה בילדות ואמרו לך שאסור, דוקא עד כמה שידוע לי , כן ממליצים להגנה עצמית לבעוט במקום הזה.
מה הייתה האלטרנטיבה? שיגבור עלייך? מה שקרה לך, ניסיון האונס הזה, ממש טראומטי עבורך אבל את משום מה בוחרת להתעסק ברגשות לא נוחות של אחריות ואשמה.. אני שואלת את עצמי למה את לא עסוקה במה שנעשה לך, את לא המסכנה בסיפור הזה? לי נראה שכן, מעבר להיותך כמעט קורבן ועברת חוויה קשה שבוודאי מלווה אותך, היית גם זריזה ואמיצה והגבת יפה. ייתכן שאת לא רגילה לראות את עצמך כחזקה ובעלת תגובות תקיפות לכן את מרגישה לא נוח עם זה. מבחינתי,ומצד כל אדם בר דעת, עשית דבר נכון כדי להגן על עצמך. זו המחוייבות שלך קודם כל , להגן על עצמך!
לא הרגת אף אחד ובוודאי לא גרמת לנזק בלתי הפיך. את די מיוחדת בכך שאת מתחשבת כל כך באדם שהיה תוקפני אלייך. רוב האנשים, כולל אותי, לא היו עושים מזה עניין. מגיע לו מעט עונש, את לא חושבת?
אני מקווה שהוא לא אדם מוכר, אך ייתכן שכן ואולי יש קשרים כלשהם איתו עדיין, את פוגשת אותו בסביבתך וזה עושה את עניין מסובך יותר עבורך.
אני ממליצה שתשתפי מישהו קרוב, משיה שיש לך אמון בו במה שקרה. ניסיון לאונס יכול להיות טראומטי ברמה גבוהה ועלול להשאיר לך צלקות נפשיות לאורך זמן.
כל טוב,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)