מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מבקשת יעוץ דחוף בעניין בתי בת ה-16ענת01/07/2012
בקצרה - אני בת 40 ,חד הורית אם לשתי בנות -הגדולה סיימה תיכון והקטנה בת ה-16 סיימה חטיבת ביניים.
לא אוכל להעלות הכל על הכתב ,אולם המצב כיום הוא כזה שבעקבות מגורים לא מוצלחים עם בן הזוג -הבת הראשונה עברה לאביה לפני שלוש שנים והבת הקטנה עברה גם היא לפני כשנה.
החבר ואני פירקנו את המגורים המשותפים - בעיקר מרצוני - השלמתי עם העובדה שהבנות עם אביהן -באמת עם כל הכאב ,,אולם בעצת יועצת משפחתית הוחלט שאזרום איתן וכך אולי יחסיי עם הקטנה לפחות יישתפרו ,מאחר והיא הוציאה עליי במהלך השנים את כל הזעם והתסכול גם על כך שאחותה לא איתה(זו גם הסיבה שאפשרתי לה ללכת לאביה)- על פי סיפוריהן -הן לא ממש מלקקות דבש בלשון המעטה - הגדולה כבר מראה סימנים שהיא רוצה לחזור ,אולם הקטנה ממש לא סופרת אותי ,היא כל הזמן מתעמתת איתי-פשוט לא סובלת את הנוכחות שלי .
מתחצפת,עונה לי לא יפה,,וכו.
יאמר שאני עושה הכל -שוב, עם כל הכאב -לתת להן גם כשהן שם כל שביכולתי ולא לשכוח שהן בנותיי שאותן אני אוהבת מכל.
הגדולה מעריכה מאד-מתקשרת אליי המון ,מכבדת אותי ,
והקטנה -אם אני לא מתקשרת כל יום -לא אכפת לה -היא מעולם לא הרימה טלפון לשאול לשלומי- לא משתפת אותי בשום דבר מחייה .חשבתי שאם היא תלך לאביה,היא תעריך אותי יותר - מה שהיה נכון בחודשים הראשונים אבל היא חזרה לסורה.
כעת -שתיהן סיימו את התיכון והחטיבה,והזמנתי להם יום פינוק בספא מפואר לשבוע הבא.בינתיים הספקתי לריב עם הקטנה ששוב התחצפה וברחה לי ממקום שאליו קבענו ללכת בטענה שהעלבתי אותה ליד אנשים(הרמתי קולי בתקיפות לאחר שלא דיברה אליי יפה,,)
השאלה המיידית היא - היא כבר שבוע לא מדברת איתי -האם לסלוח לה למרות הכעס ולומר לה שהיא יכולה לבוא ליום פינוק ללא קשר למה שהיה? או שזה ייצטיר בעיניה כהתרפסות מצדי -איך עליי לנהוג ?
השאלה הכוללת היא - אין לי מושג כיצד עלי להמשיך להתנהג איתה ? ממש הרמתי ידיים -ניסיתי כל דרך להתקרב אליה - ללא הואיל.ניסיתי להתרחק ולהרפות בעצת היועצת המשפחתית על מנת לאפשר לה להתקרב -לא הזיז לה .
אני נואשת ובעיקר כואבת- על אובדן היחסים עם הילדה .
ללכת לטיפול היא לא תרצה ,,,אשמח לעצות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבקשת יעוץ דחוף בעניין בתי בת ה-16 - תגובה
שלי ורדי08/07/2012שלום ענת,
המצב קשה ומורכב, וטוב שיש לך יועצת משפחתית. בעיקרון כאם את צריכה לחזר אחריה ולספוגאת הכעס שלה באופן חלקי, עד כמה שאת יכולה, לא להרפות מלהתקשר ולהזמין אותה, אך לא בצורה מוגזמת. העיקר לא לנטור לה טינה ולהפנות לה עורף כפי שהיא עושה לך כעת, לה מותר, זאת הבת שלך , את ההורה שלה, את לא אמורה להיעלב כמוה. תזכרי שילד בתוכו תמיד משתןקק לאמא או לאבא שלו ואוהב אותם. תמיד צריך להשאיר פתח כדי שהיא תדע שאמא שלה מקבלת אותה למרות הריבים והמשקעים. אז תרפי אם היא ממש מתגדת לחיזורייך ואחרי כמה זמן שוב תזמיני אותה. אולי פעם תבוא גם לטיפול המשפחתי.
מכיוון שהבת אינה מדברת איתך אולי תחשבי מדי פעם לשלוח לך מכתב באמייל ולהסביר לה מה את מרגישה עליה, את התיקון שאת רוצה לעשות ביחסים ועד כמה היא חשובה לך.
בהצלחה,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)