עוד לא בת 15 וכבר חזק בעניינים HELP

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עוד לא בת 15 וכבר חזק בעניינים HELP
    sigal
    04/07/2012

הבת שלי סיימה ט' אבל עוד לא בת 15. אתמול היא הודיעה שישנה אצל חברה. פתאום בשעה 00:15 היא הופיעה בבית עם "ידיד" וביקשה ממני להכנס לחדר כי הוא מתבייש-הסכמתי ורק הצצתי. הם עלו לחדר. אני עליתי כמה דקות אחרי. החדר היה חשוך ושקט. בשלב כלשהו שמעתי את המים בכיור זורמים. עברו כ-15 דקות נוספים. הדלת נפתחה והם ירדו והלכו. סימסתי לה - "הלכת?". "כן" ענתה "חזרתי למאי (החברה שאצלה ישנה). "למה באת" שאלתי, "להחליף חולצה" ענתה, "בחושך?" שאלתי. "כן" ענתה. ראיתי אותה בבואה ובלכתה - חולצה היא לא החליפה. עליתי לחדר שלה. מצאתי בפח בחדרה נייר טואלט עם ריח חריף שלא משאיר מקום לספק מה היה שם. אני משערת (אולי אני סתם תמימה) שחדירה לא היתה. אולי רק "עשתה לו נעים".... הוא לא חבר קבוע שלה. הוא ידיד שהכירה אותה לפני כשבוע-שבועיים. מה אני אמורה לעשות? מה להגיד? איך להתנהל מולה כדי שלא תאטם? אנא עזרו לי! אני אובדת עצות!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• עוד לא בת 15 וכבר חזק בעניינים HELP - תגובה

שלי ורדי
    04/07/2012

שלום סיגל,
    בהחלט סיפור קשה ומדאיג. אני מבינה שבפעם הראשונה את נחשפת למה שעובר על הבת שלך ומתחילה להבין איך היא מתנהלת ביחסיה עם בנים.
    זה לא נשמע טוב שהיא עוברת חויות מיניות מהירות כל כך עם בחור שאינו מוגדר כחבר והכירה אותו לא מזמן. היא גם מעזה להביא אותן לביתכם ועהםושים את המעשים האלה מתחת לאף שלכם...זו קצת חוצפה, לא?
    אני לא יודעת שום דבר אחר על הבת שלך, על התפקוד שלה בתחומים אחרים, על היחסים ביניכם, על כמה שהיא עוברת גבולות במצבים אחרים. מידע רחב יותר היה נותן לי תמונה טובה עליה אך אין לי אותו. נראה לי למרות זאת שתפקידך כהורה להעלות את הנושא, להגיד לה מה שהבנת, להראות שזה לא לרוחך שהזדעדעת, להגיד את דעתך, בקיצור לחנך ולשים גבולות. ייעוץ מקצועי היה בהחלט עוזר לכם כהורים, רצוי שתקבלו הדרכת הורים מסודרת בנושא חינוך הבת.

בהצלחה,
    שלי ורדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה שאני נדחפת

נ
    08/07/2012

שלום לכן,

אני נוטה לא להסכים עם הדעה שקיבלת פה, צר לי. מדובר בילדה מתבגרת שמנסה סה"כ לחוות חוויות מיניות ולבדוק איפה היא בכל העינין הזה. ברור שלך כאמא יש דאגה כתוצאה מכך. אבל להגיד שזאת חוצפה וזה מזעזע- זה כבר שיפוטי כלפי הבת. מה שהצעת דווקא הוא יכול לאטום אותה. כל עוד ההתנגדות מולה תהיה חריפה היא תיאטם- זה הגיל.

אמא יקרה, אני מציעה שתבקשי חוות דעת נוספת, כי אני מכירה את הנושא לעומק, והתייעצתי מקצועית לגביו וזה מאוד עזר. אז אולי צריך פה איזו הדרכה, אבל בטח לא להפחיד יותר את האמא.... זה גיל ההתבגרות, ואנחנו צריכים להיות חכמים עם הילדים האלה שירגישו כמה שיותר שיש להם למי לפנות. איך היא תפנה לאמא אם האמא תביע התנגדות כ"כ נחרצת? צריך להגיע ב"טוב", ולא באופן בו הצעת לדעתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו