היי שלי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היי שלי
    בעילום שם
    24/07/2012

אני עדי, ואני הולך לפסיכולוגית. אני ממש אוהב ללכת אליה, כי היא עוזרת לי.
    היא נחמדה ורגישה ומתייחסת אלי ברצינות.
    אני חושב שהתאהבתי בה. אמרתי לה את זה. היא הסבירה לי שזה "העברה", ומה זה אומר. זה נשמע לי סביר, בטח כשאישה חכמה כמוה אומרת את זה.
    רק אחר כך בבית התחלתי לחשוב, למה בעצם זאת צריכה להיות "העברה"?.
    אולי זאת פשוט התאהבות רגילה?. כאילו, היא ממש צעירה יחסית, וחכמה, ויפה ומתוקה. הכי טבעי שאתאהב בה, לא?. הכוונה שלי להתאהבות כאן ועכשיו.
    למה לחשוב שהיא מייצגת בשבילי מישהי אחרת מהעבר?. למה לסבך?.
    תוכלי לענות? את הרי פסיכולוגית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    היי שלי

הוספת תגובה

• ברור לי שלא יהיה ביננו רומן.

בעילום שם
    24/07/2012

זאת שאלה תאורטית בלבד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי שלי - תגובה

שלי ורדי
    29/07/2012

היי עדי,
    אני אפילו לא יודעת בן כמה אתה.. תחשוב האם ביחס לגילאים ביניכם , היית מתאהב בחיים במישהי כזאת?... אפשר להבין שיש לך רגשות חזקים, שיש לך יכולת להתאהב ולהיקשר, שאתה מאמין באנשים ובכלל בנשים. הפסיכולוגית אומרת לך שזו העברה כי אתה באמת לא מכיר אותה מכל היבטיה האישיותיים, אתה מכיר אותה במצב מסוים בלבד,במצב שכל כולה נתונה וקשובה אלייך ולדילמות שלך. זה מצב שמזכיר אצל כל אחד מאיתנו את הקשר ההתחלתי אם - ילד בו האם נתונה כל כולה בצרכי הילד. זה מהדהד אצלך כי אולי יש לך חוויות טובות מהילדות. המצב האינטימי הנוצר בטיפול מזכיר לנו את מה שהתגעגענו ומתגעגעים כל החיים שלנו.. ההדהוד הזה מביא גם את הרגש הראשוני כלפי האם, הרגש החזק של תינוק לאמו, ההתאהבות הראשונית הזו שבעצם נותנת את הכוח והתקווה לאהוב ולחפש אהבה בגיל מאוחר יותר. אך הטיפול ממש לא שווה למציאות היומיומית. כשאנחנו פוגשים אנשים, אנחנו לא קשובים אליהם במידה כזו כמו במצב טיפולי. הקירבה בטיפול היא אמתית אך גם לא לגמרי מקבילה לחיים. אם היית פוגש את אותה פסיכולוגית במצב חיים אחר, היא הייתה מתנהגת אחרת כלפיך , ואתה כלפיה ולא בהכרח היה מתפתח אצלך רגש כזה חזק.

כל טוב,

שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו