מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דואגת לאחי הקטןמילקה25/07/2012
לא יודעת איך להתחיל, יש לי אח קטן בן 13.4, הוא בן זקונים ואני (31) ואחי הגדול (37) לא מתגוררים בבית.
באחד הביקורים שלו אצלי הוא השאיר את הסקייפ שלו מחובר וקראתי חלק מהשיחות שהוא מנהל שם. חשכו עייני.
הוא ילד לא מקובל מאוד, את רב זמנו מבלה בבית מול המחשב עם חוג חברין מצוצמם מאוד אם בכלל, בזמן שאמא שלי חושבת שהוא משחק במרוץ מכוניות הוא משוחח בפורומים עד השעות הקטנות של הבוקר.
אופי השיחות מאוד מיניות הוא משוחח עם גברים כשנשאל לפנטזיות המיניות שלו לא מהסס לשתף פעולה, הוא אומנם די בוגר גם ברמה הפיזית אבל ברמה המנטאלית אינו כנראה מודע כלל לסכנות הוא אילו לאחד מהם נתן כתובת (לא מלאה) ועם השני הביע רצון להיענות לבקשו להפגש. אני מאוד חוששת שיתפתי אם אמי והיא אמרה שהיא תדבר איתו, לצערי זה לא יספיק לדעתי, אין לי שום בעייה אם אכן יש לו נטיות מיניות, אך הצורה שבה הוא בוחר לחקור אותן ולהתנסות עלולת להיות הרות אסון, הוא בשלב שהוא לא משתף ולא מספר ובטח שלא מוכן לשמוע, כשאמא שלי תדבר איתו הצעתי לה לא לספר על איך הגיע אילנו המידע כי זה רק יכול להסלים אם ירגיש שכך חדרנו לפרטיותו. אני באמת חושבת שיש מקום לעזרה מקצועית, באם סדנא או משהו על מנת שיבין כמה מסוכן העיניין ושמאחורי הצט יכול לשבת בעצם גבר מבוגר שיפגע בו. אני ממש היתי רוצה לקבל עצה או אפילו הפנייה כיצד לטפל בעיננין בעזרת גורם שלישי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דואגת לאחי הקטן - תגובה
שלי ורדי29/07/2012שלום מילקה
אני מבינה בהחלט את דאגתך שמא יקרה לאחיך משהו רע ושמא ינוצל. תשקלי מי עדיף שידבר אתו, אולי אחיך בתור האח הבכור ובתור גבר צריך לעשות אתו שיחה. לדעתי אין אפשרות להימנע משיחה, אם אתם רוצים להגן עליו. בו זמנית עניין המשיכה לגברים צריך להיות ללא ביקורת. הוא בגיל שאם זהותו לא מאובחנת עדיין, צריך לבדוק אותה. תפנו אותו אם באמת רוצה ומעוניין לעמותה להומולסבים מאורגנת וידועה שייפגש עם אנשים הגונים. לגבי גילוי הפלישה בפרטיות שלו במחשב, עדיין אינו בוגר כדי שיטען שמגיעה לו פרטיות מוחלטת. אולי בתוך תוכו רצה שתגלו? למה השאיר את הסקייפ מחובר?נדמה לי שאמך מתקשה לשוחח עמו, ועדיף בן אדם אחד כדי לא להביך אותו מדי אך אם מתעקש בשלו או ואתם מרגישים שאינו בכלל מושפע מדבריכם תשקלו שיחה של שניים מולו. הייתי מתחילה בשיחה עם אחד מבני המשפחה ושהדיאלוג לא יסתיים בשיחה אחת בלבד אלא בקשר רצפי על הנושא,עד שתהיו בטוחים שמבין ונזהר באופן מספק.
בהצלחה,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)