בבקשה עזרו לנו לעזור לביתינו

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום
 
  • בבקשה עזרו לנו לעזור לביתינו
    ימית
    26/07/2012

    בית בת 16 הבכורה מבין 4 ילדים, מזה זמן רב ששמנו לב שביתי יש לה התחברות לקהילה הגאה, זה התחיל בתמיכה ואחר כך גילינו שרצתה לנסוע למצעד הגאוה, השבוע היא פרסמה הודעה בפייסבוק: אני יוצאת מהארון כשאני ראיתי זאת חשכו עיני שלי ושל בעלי, ביתי מאז היותה קטנה לא הייתה משתפת אותנו בדברים אישיים שלה, היא מאוד עצמאית, פעילה מאוד ותלמידה מוצלחה, לפני כשנתיים היה לה חבר כחודשיים וזה נגמר בצורה לא הכי יפה-גם את זה שמעתי במקרה מאחרים, בעלי ואני ישבנו עם ביתי ושאלנו אותה לפשר העניין שהיה כתוב, בהתחלה היא סיפרה סיפורים אבל אחר כך התחילה לבכות ושיתפה שהיא מבולבלת היא נמשכת גם לבנים וגם לבנות, שאלתי אותה אם היה לה איזשהו ניסיון עם בת- אמרה שכן (אני לא יודעת אם היתה רק נשיקה או יותר) וזה היה לפני חצי שנה, אבל בתקופה האחרונה היא חושבת עליה, והיא מאוד מבולבלת , ברצוני להוסיף שהיה מאוד קשה להוציא ממנה את הדברים, כי היא לא רגילה לדבר בחופשיות, ספרה גם שכל חבריה מודעים לדו מיניות שלה, ואף אחד מהם לא כזה. מאז ומתמיד ביתי הייתה שונה מהקבוצה בה היא מסתובבת-כולם כולל ביתי חברה איכותיים וברמה, הבנות מאוד מטופחות וחתיכות וביתי לעומתן נוטה לצד ה"פריקי" יש לה עגיל בגבה ו3 פרסינגים באוזן, היא אוהבת להתאפר בהתחלה היתה מתאפרת כבד אך עכשיו עדין מאוד, בנוסף ביתי מאוד נמוכה לעומת ילדים אחרים והערכה העצמית שלה לא גבוהה בכלל, היא מראה לכולם שהיא צוחקת והכל בסדר אבל מבפנים יש לה סלט שלם.
    בבקשה עזרו לנו לעזור לביתי, איננו יודעים מה לעשות לאחר המידע שקיבלנו ממנה. האים זה יחלוף, איך לעזור לה? מצטערת על אורך ההודעה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • בבקשה עזרו לנו לעזור לביתינו - תגובה

    שלי ורדי
    30/07/2012

    שלום ימית,
    אני מבינה עד כמה זה הלם והפתעה עבורכם. באותה מידה שקשה לכם, לה קשה כפליים, היא בגיל של גיבוש זהות, בין היתר גיבוש זהות מינית והיאמבולבלת. בנוסף הדימוי העצמי לא ממש טוב .אולי חשה שונה בילדות. אולי בעצם היא מעט שונה ותמיד חשה את זה ולא ידעה להסביר זאת.
    הייתה לה דרך מעניינת לשתף אותכם, כנראה קשה לה היה לשמור הכל בסוד ובתוכה, אז דרך הפייסבוק נתנה לכם במקרה.. הצצה להיכנס לעולם שלה ודילמות שלה. זו הזדמנות ברגע קשה זה להתלכד, לשמור את הביקורת רחוק ולנסות ללוות אותה בדרך הקשה של להבין את עצמה. את שואלת אם יש דרך חזרה, אולי כן, אולי פשוט היא מבולבלת ומנסה ומתנסה וזו דרך לגיטימית ואפילו רצויה מבחינה פסיכולוגית כי אם לא מתנסים, לא ממש חווים ויודעים. אני חושבת שהיא צריכה ייעוץ פסיכולוגי ואתם ביחד אתה יעוץ משפחתי או הדרכת הורים בנפרד ממנה. חשוב למצוא מטפל טוב שמומחה בתחום. לא כל פסיכולוג, טוב ככל שיהיה, יודע לטפל במקרים של חיפוש זהות מינית ההכרה בזהות אחרת, הקבלה העצמית והקבלה של המשפחה.

    בהצלחה,

    שלי ורדי

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו