מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום שלימיכל10/08/2012
אני חדשה באתר הזה ורציתי לשאול שאלה שמפריעה לי יש לי ילדה בת 10 וחצי ואתמול בפעם הראשונה היא לקחה את הארנק שלי והוציאה 250 שח ולקחה למזלי בבוקר עליתי על זה וכעסתי מאוד עליה ואמרתי שאין חברות למשך שבוע וגם אמרתי לה שביום ראשון אני אקח אותה למשטרה שתדבר עם שוטר שיסביר לה שאסור לגנוב מאמא מה היית עושה מחפשת עצה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שלי - תגובה
שלי ורדי11/08/2012שלום מיכל,
גנבה מההורים מסמלת בעיה ביחסים, לאו דוקא בעיה של עבריינות או אי תודעה ערכית לחוקים. המשטרה מיותרת לדעתי,המפגש עם המשטרה עלול גם להזיק, לגרום לפחדים. את יכולה להסביר לה שגנבה לא מוסרית וגנבה מחוך המשפחה גורמת לעונשים ולהתערבות משטרה ותשאלי אותה האם הייתה רוצה להיות בן אדם כזה. אך לדעתי העניין כרוך בקשר ביניכן, ולזה את צריכה ייעוץ. ייתכן שבתך מבקשת לומר לך משהו דרך התנהגות הזו, להגיד לך למשל שאת לא שומעת ומקשיבה לצרכים שלה לכן היא דואגת לעצמה דרך לקיחת כסף. או שהיא מאד במצוקה מתוך לחץ חברתי וצריכה את הכסף כדי לקנות משהו, כדי לחלק לחברות, כדי לרכוש כך חברות. או שיש קנאה בך שגם לזה כדאי ללכת לייעוץ פסיכולוגי.אפשרות אחרת הינה שהיא לא יודעת את הגבולות בבית ושההורים הם סמכות ומנסה לעקוף את הסמכויות. מעל לכל, חשוב לדעת שהתנהגות מעין זו אינה עבריינית בהכרח, ברוב המקרים היא לא כזו ,ודרכה הילד מבקש לצעוק לעזרה. לדעתי עונש של לא לפגוש חברות לא אמור להיות קשור לנסיבות האירוע ולכן גם לא מועיל.
כל טוב,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלי שלום המשך
מיכל12/08/2012ממה שכתבת אני לא יודעת איך להתנהג איתה היא אומרת שהיא רצתה לקנות לנו משהו בכסף שהיא לקחה למרות שלא נראה לי.
מה לדעתך אני צריכה לעשות איתה איך אני מעבירה לה מסר שאסור לגנוב?
חייבת את עזרתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלי שלום המשך - תגובה
שלי ורדי13/08/2012רצוי שתנסי להקשיב לבקשותיה ולצרכיה. תבקשי ממנה שתבוא קודם אלייך ותבקש, אפשר כמובן שתסרבי אך אולי תציעי לה אופציה חלופית לבקשתה, או תבטאי אמפתיה לכלפיה. העיקר שיהיה דיבור ביניכן , דיבור אמתי עם דיאלוג, יכולת להעלות טיעונים, דעות , עמדות. כדאי לגשת אליה שוב ובלי להאשים, לנסות לפתוח שוב את השיחה על הכסף שלקחה ולהבין האם הייתה צריכה את הכסף למשהו אחר. אל תסתפקי בתשובה אחת שלה וזהו. אם לא נראה לך, תנסי להבין את הראש שלה ואת הרגשות המניעים אותה לעשות מעשה כזה.
מקווה שעזרתי,
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שלי - תגובה
ד''ר נלי שטיין16/09/2012שלום לך,
אני מסכימה איתך שיש להגיב בצורה ברורה ללקיחת כסף ללא רשות מהארנק. יחד עם זאת, כדאי אולי לחשוב גם על מה מניע את בתך לפעול בצורה כזו. לא כדאי להסתפק רק באזהרות ובהפחדות. כך את פוגעת בסמכות ההורית שלך.
בדקי את נושא הגבולות, מדוע היא מפרה אותם וכיצד את יכולה לבסס גבולות ברורים אך גם לשמור על קשר איתה.
בהצלחה ושנה טובה.
ד"ר נלי שטיין,
מטפלת משפחתית וזוגית מוסמכת
מתמחה בטיפול מיני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)