ילדה מתבגרת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדה מתבגרת
    מיכל
    01/09/2012

ביתי בת ה - 10 מתחילה את גיל ההתבגרות שלה. היא מתחצפת, צועקת עלי ומשתלחת אומרת לי שאני שונאת אותה ועוד. אינני יודעת כיצד להגיב מול הדברים הללו. אם אני כועסת אז תגובותיה מחריפות. זקוקה לעיצה.
    תודה, מיכל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילדה מתבגרת

הוספת תגובה

• ילדה מתבגרת - תגובה

שלי ורדי
    10/09/2012

שלום מיכל,
    אני לא בטוחה שזו כניסה לגיל ההתבגרות. עדיין אין צרכים גדולים כגון נפרדות מן האם ועין ביקורתית עליה. ממש קשה להתאפק ולא להגיב לתגובות אימפולסיביות ותוקפניות כאלה כלפייך, אפשר להבין את המצב הקשה שלך. אך הנוסחה המוצלחת המורידה תוקפנות מצד הילדים בדרך כלל היא להתאפק, להגיב בתקיפות אך לא באימפולסיביות ולא בכוחנות "ולהעניש"בהתאם, להיות יותר קרירה, לא להגיב ברגשי אשמה, לא להרחיב בוויכוחים , להפסיק כל מיני פינוקים והטבות וכו'.. ייתכן שעובר עליה משהו ומתנפלת עלייך כי את לא מבינה את הבעיה שלה?תבדקי גם את זה, אולי הבעיה במקום אחר והיא מתפרצת עלייך?עדיין זה לא פותר את הבת מן האחריות להתנהג בהתאם....
    אם ההתנהגות שלה נמשכת זמן רב , ייעוץ משפחתי או אישי לך היה מועיל.

בהצלחה,

שלי ורדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה מתבגרת

מיכל
    13/09/2012

תודה רבה, עזרת לי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו