נערה שהתחברה לנער בעייתי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נערה שהתחברה לנער בעייתי
    אמא דואגת
    15/09/2012

שלום רב חדשה באתר. אני אמא לנערה בת 16 וחצי, זו הבת הקטנה מבין שלוש בנות, ילדה שקיבלה המון אהבה מכל הסובבים ולא היה חסר לה דבר..בשנה האחרונה חל בה שינוי מקצה אל קצה..השינוי התחיל מרגע שגילינו שהיא התחברה לנער בן גילה שמעשן סמים. התגובה הראשונית שלי היתה - ה ל ם ! פשוט הלם..אחרי שקצת חזרתי לעצמי לקחתי אותה לשיחה ארוכה (וקשה ) והיא אמרה לי שהיא בכלל לא ידעה על זה. (זה התגלה בעקבות זה שהוא נעצר בגלל סמים) האמנתי וסמכתי עליה שהיא חותכת ממנו אבל לא זה מה שקרה...לצערי המאוד גדול , אין שום דרך לגרום לה להפרד ממנו. את מי כבר לא הכנסתי לסיפור הזה...את יועצת בית הספר, את המחנכת, פסיכולוגית מבית הספר, משפחה...לאף אחד אין השפעה. גם היועצת המדהימה (שאליה בתי מאוד מחוברת ורק אותה היא משתפת בכל מה שעובר עליה ) אמרה לי לשכוח מזה שהיא תעזוב אותו ויעצה לי לא לשחרר ולא להכנס איתה למלחמות שלא מובילות לכלום רק להרס הקשר בינינו ולהמון תסכולים..למרות שקשה לי, לקחתי את העיצה. אגב , מצד הנער זה אפילו יותר דביק..הוא בכלל אובססיבי אליה. אני כבר לא יודעת איך להתמודד עם זה..לא נרדמת בלילות מדאגה..אשמח לכל עיצה. תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נערה שהתחברה לנער בעייתי

הוספת תגובה

• נערה שהתחברה לנער בעייתי - תגובה

שלי ורדי
    16/09/2012

שלום לך,
    אני מבינה למה בעיה כזו מדירה שינה מעינייך. הבחור שאתו בתך יוצאת לא רק משתמש בסמים אך נדמה לי שגם סוחר..זו ההילה למעצר, לא בקלות עוצרים נערים רק בגין שימוש בלבד בסמים. האם את יודעת משהו על סוג הסמים?
    אני לא יודעת על האופי ונטיותיה של בתך, למה היא בחרה בבחור שכזה, והאם היא מנסה לעזור לו ולשקם אותו, האם זה התפקיד שהיא לקחה לעצמה בקשר או שהיא עלולה להידרדר בעצמה לשמוש בסמים. איזה שינוי אחר עובר עליה? האם היא פחות לומדת, האם התרחקה מהחברים/חברות האחרים שלה? האם אנשים אחרים במשפחה המורחבת ובבית הספר רואים את השינוי לרעה?
    לפעמים אח או אחות גדולים יכולים לעזור לה כדי שתבין מה היא מחפשת, יותר מאשר ההורים. מכיוון שהיא הקטנה במשפחה, אולי מחפשת קשר בו היא תהיה הבוגרת והגדולה, אם אכן זה כך, צריך לדבר איתה בגובה העניים ולהנחיל לה את הרעיונות שלכם, צריך גם להגיד משהו טוב על הקשר, בוודאי גם יש משהו טוב, כי היא בוחרת להיות בקשר הזה. כדאי שתבינו את הטוב, כך שתחוש מעט אמפתיה מצידכם. כשתרגיש מובנת יותר, יהיה יותר קל לה להבין את הצד הרע והשלילי של הקשר. תשאלי אותה, האם הייתה במקומך והיתה לה בת באותו מצב, מה הייתה בוחרת לעשות...אפילו אם לא תקבלי תשובה, היא תיכנס מעט בנעליים שלך ואולי זווית הראיה שלה את הקשר יתחיל לקבל תפנית נוספת.
    הייתי ממליצה, מעבר לעצות כאן, ששאתם ההורים תיכנסו לתהליך של הדרכת הורים בלעדיה, כי יהיו לכם החלטות חשובות לקבל בכל צעד וצעד הן בהתייחסות היומיומית אל הבת והן בהחלטות חותכות שאולי תצרכו לקבל.
    שאלה נוספת שמטרידה אותי מכל מה שסיפרת: האם האובסיסיות של הבחור אליה מונע ממנה להתרחק ממנו? האם זה מפחיד אותה? האובסיסיבות הזו מטרידה אותי מאד.

בתקווה שהכל בסוף יסתדר על הצד הטוב ביותר,

שנה טובה!

שלי ורדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה הנרחבת שלי

אמא דואגת
    16/09/2012

חג שמח..ובכן אני ינסה לפרט...סוג הסמים לפי מה שאמרו לי אלו סמים קלים (גראס?) לא ממש מתמצאת אבל נדמה לי שזה זה. לגבי סחר באמת שאין לי מושג אבל הכל אפשרי...בתי מבטלת מכל וכל את כל מה שכולם רואים לגביו..היא מאמינה בצורה עוורת לזה שהוא נקי ומספרת לי שיש לו גם בעיות רגשיות והוא הולך לשיחות אצל איש מקצוע. בתוך כל הדילמות שעברו עליי עלתה לי מחשבה שאולי כדי להשגיח יותר מקרוב אני ינסה לקרב גם אותו אלינו..גם כדי לבחון וגם ממקום שאולי לנסות לעזור לו לחזור לחיים ללא סמים (תמימות מצדי אולי) ובאמת הוא בא אלינו כמה פעמים..ראיתי ילד מאוד ביישן ומופנם..אבל לא עבר הרבה זמן והוא שוב נעצר. חזרתי לנקודת התחלה שזה התנגדות לקשר בצורה נחרצת. הילדה רואה אותו כליל השלמות..עודף הדאגה והחיזורים שהוא מפגין כלפיה (לזה התכוונתי שאמרתי אובססיה) כובשים אותה..היא אוהבת את זה ומתגאה בזה. כך אני רואה את זה. השינוי הבולט ביותר זה שהפכה להיות חוצפנית..מדברת לא יפה ושברה גבולות ביני לבינה. (אגב אני מספרת את הכל ליועצת) ההתנגדות שלי לקשר גורם לה להיות עוינת כלפיי..(לעיתים היא מתרככת ומבקשת סליחות). העלת נקודה שגם את זה אני עושה וזה להגיד לה בין לבין גם דברים חיוביים עליו כמו למשל שרואים שהוא נשמה טובה (וזה באמת נכון..בביפנוכו הוא טוב) אבל הדרך שלו לא טובה. היו לי גם נסיונות לדבר עם הוריו אבל לא מצאתי אוזן קשבת. מקווה שהצלחתי להעביר את המצב קצת יותר..את בטח מתארת לעצמך שזה עוד יותר מורכב..מקווה גם לטוב. המון תודות לך ושיהיה לכולנו שנה טובה ושקטה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו