מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה - למה הם משקרים?גפן19/09/2012
יש לי 2 מתבגרים בבית בת 18 ובן 15
הם מסלפים את האמת באופן קבוע.לא עניין של חיים ומוות אלה שקרים לבנים טיפשים שלא מועילים לאף אחד.
אני מסביר ששקר תמיד צף ולמה בכלל יש את הצורך הזה לשקר ואין להם תשובות.
איך מפסיקים את הסאגה הזאת? אני רוצה שקיפות בבית
כמו שאשתי ואני נוהגים עם ילדינו.
איך עושים זאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - למה הם משקרים? - תגובה
שלי ורדי03/10/2012שלום גפן,
שקרים נובעים מסיבות רבות, הם נובעים מצורך בהתגוננות או מצורך להשיג משהו, מתועלתנות, וכמובן ממודל של תקשורת לא ישירה ומרוחקת בין בני הבית. אצלכם בבית אתה מתאר שיקפות ויושר כמודל של ההורים לילדים. ייתכן מאד כי ילדיך הנמצאים בגיל ההתבגרות, שואפים לגבש לעצמם את הדרך שלהם לבד, לחוש עצמאות, להרגיש פחות הגבלות וותלות מצד ההורים , לשמור על הפרטיות שלהם. ייתכן והילדים משקרים כדי להרגיש תחושת עצמאות ופרטיות מסוימת. אין לי הרבה מידע על המשפחה אך אם אתם כהורים רוצים לדעת הכל עליהם, על כל צעד וצעד או מטילים ביקורת יתר על ההתנהלות שלהם, אולי בשקרים הקטנים האלה הילדים מביעים את הרצון לשמור חלק מעולמם הפנימי התנהלותם החיצונית לעצמם. עד גבול מסוים זה רצוי.
השערה נוספית הינה שהשקרים נובעים מרצון למנוע עימותים איתכם תבדקו את עצמכם ואת דפוסי התקשורת בבית. אם הילדים יגידו את האמת, איך תגיבו? האם תקבלו בסלחנות דברים מסוימים שלא מוצאים חן בעיניכם או תגיבו ברגזנות, בעוצמת רגשות שתוביל למריבה ולעימות? האם בעימותים לילדים יש יכולת להגיב אליכם, לבטא את טענותיהם וותפיסות עולמם, האם יש שיח בגובה העיניים או שקשה לשוחח כשיש חילוקי דעות?
מקווה שעזרתי,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)