בת מתבגרת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת מתבגרת
    ורד
    19/09/2012

שלום
    בתי בת ה- 13 פעמים רבות אינה מקבלת את סמכותי. לאחרונה התחלתי לשים דגש בבית על התנהלות נכונה וללמד אותה לקבל אחריות על המעשים שהיא עושה. למשל מאחרת לבי"ס- פעם הייתי רושמת למורה מכתב על מנת שלא תענש - והיום אני שולחת אותה באיחור ללא מכתב והיא מקבלת עונש. איני יודעת מה לעשות כאשר למשל אני מבקשת עזרה בבית ואיני מקבלת אותה. למשל- היא אכלה ארוחת צהריים השאירה הכל מלוכלך על השולחן לא הרימה כלום ולא זשטפה את הכלים. השאירה הכל עד שהגעתי בערב מהעבודה. בקשתי שתעשה זאת אולם זה לא מזיז לה והיא לא מתכוונת לשטוף אותם. איימתי שלא יהיה מחשב ולא טלויזיה, גם זה לא מזיז לה. מה עושים במצב כזה? מה לאיים שהיא לא תקבל אוכל בבית?
    אמא נואשת ומבקשת עזרה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת מתבגרת

הוספת תגובה

• בת מתבגרת - תגובה

ד''ר נלי שטיין
    20/09/2012

לום לך,
    אכן זה מאוד קשה. אני בטוחה שכוונותיך טובות, אך בתך נמצאת בגיל סוער של מרד והתנגדות. לפיכך, כדאי לחשוב כיצד את מכלכלת את צעדיך בתבונה - הן כדי לשמור על הקשר איתה והן כדי לשמור על כוחותיך (לא כתבת אם יש אב, מישהו שותף לחינוכה)...
    אני מציעה לך להרבות בשיחות איתה - כל פעם שאת מזהה עיתוי מתאים. שיחות של שיתוף וניסיון להבין מה קורה איתה, לא (רק) של ביקורת. מאידך, הייתי מורידה קצת את הדרישות ממנה. לא כי היא לא יכולה לעשות את הדברים, אלא כי תקבלי כל פעם סרוב. אני מניחה שעם הזמן היא תפנים את המסרים ותסייע - כפי שנכון ורצוי לעשות.
    לגבי בית הספר, הרי שבאמת לא נותר לי אלא לתמוך בהתנהלותך. תני לה לשאת את התוצאות של התנהגותה.
    הערה אחרונה: איני יודעת למה את מתכוונת ש"לאחרונה התחלתי לשים דגש בבית...". קצת קשה להתחיל עם גבולות וסמכות כשילדים בני 13. לפיכך, התמידי, היי סבלנית, אל תצפי לשינוי בבת אחת. בטוחה שעם הזמן, באם תהיי עקבית, תראי תוצאות חיוביות.
    בהצלחה ושנה טובה.
    ד"ר נלי שטיין,
    מטפלת משפחתית וזוגית מוסמכת
    מתמחה בטיפול מיני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו