מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה עושים כשהיא מקצינה?מישהי03/10/2012
שלום רב
ביתי בת ה17 מאז היותה ילדה הייתה דרמטית בסביבת קהל .
כיום היא סובלת ממחלה מסוימת והיא פשוט תופסת על זה טרמפ . כשהייתה קטנה הייתה טוענת שהיא לא מרגישה טוב ואז היו מתקשרים אליי מהגן או מביהס מחזירה אותה הביתה והיא בריאה אך היום שהיא באמת חולה אנחנו כולנו מבולבלים ופוחדים שיקרה לה משהו באמת ונפספס כשהייתה קטנה אבא שלה נתן הוראה להתקשר רק אליו מאז הפסיקו הטלפונים אבל זה חוזר על עצמו כשגדלה.
למשל אירחתי בחג המון אנשים אז היא הייתה חייבת להיות חולה כדיי שכולם יראו היא בכתה והקיאה ועשתה מלודרמה שלמה מותר לציין שאינני יודעת אף פעם מתי זה אמיתי ומתי לא אבל לפעמים יש לי תחושה כזאת .היא לא אכלה כל היום וכולם סבבו סביבה ובלילה כשכולם הלכו פתאום הכל חלף התיאבון חזר וכאילו כלום לא קרה כך היא עושה גם במפגשים עם חברות או בביהס לפעמים בא לי פשוט לצרוח עליה ולהגיד לה מספיק את מטריפה אותי אבל כואב לי לעשות לה את זה לפעמים אני פשוט אומרת לה קומי שטפי פנים בלי המולות ובלי דרמות סביבך אבל אז היא עונה לי את רואה את לא מאמינה לי היות שהיא באמת חולה אינני יודעת מתי להחזיר אותה באמת כשמתקשרים מביהס אינני יודעת איך לגשת אליה ואיך לומר לה את האמת תפסיקי לשקר
אנא עזרתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עושים כשהיא מקצינה? - תגובה
שלי ורדי04/10/2012שלום,
הבת שלכם למדה שדרך תלונות על חולי ומסכנות היא זוכה ברווחים שונים מכם: היא נמלטת מלחצים ומחרדות, זוכה בתשומת לב מיוחדת ובהבעת דאגה, מפעילה את הוריה וחשה כך איזושהי תחושת שליטה. בעצם היא נשמעת נערה חרדה וחסרת אונים, מאויימת בקלות בסביבת אנשים רבים (בית ספר, ארועים עם אורחים רבים כפי שתיארת), מתקשה להרגיש גדולה ובוגרת בין שווים, לכן "נסוגה" להתנהלות ילדותית, תלותית, ומעוררת שוב ושוב דאגה ואת ההתייחסות המוחלטת של ההורים כלפיה. מכיוון שהמצב הוא מצב מתמשך מאד מאז שנות בית הספר היסודי, אני מעריכה שהמחלה העכשווית לא מהווה גורם חשוב אלא גורם נוסף שבהחלט מפריע בעשיית שינוי ובהתקדמות כי משמשת כתירוץ וגם מגבירה את החרדה שלה ברמה מסויימת, הבת שלך נתלית במחלה עכשיו.
אני מבינה מדברייך שאת בעצמך חושבת כי תלונותיה הבלתי פוסקות לא נובעות רק מהמחלה. כשיש מחלה, עדיין אינה אמורה לעצור את התפקוד העצמאי שלה ומילוי חובותיה ביומיום. לכן, לפי שיקול דעת רפואי ולפי שיפוטך, כדאי שתאזרי אומץ ולא תאשרי לה לצאת מבית הספר בכל מצב. כי המצב החלופי הינו שתסבול כל חייה מתפקוד לא מספק, תרחם על עצמה ותימנע מכל משימה קשה. אפשר לתפקד גם כשהיא מרגישה לא כל כך טוב עד רמה מסויימת. המסר הינו שהיא יכולה לסבול מעט ולהתמודד למען הלמידה וההתפתחות שלה.
לגבי דרמות וסצינות נוספות בבית, כדאי לנסות לא להיכנע לרגשי הדאגה הגדולים או האשמה הגבוהים שהיא מעוררת ולא להגיב אליהם תמיד, לא בכעס ולא ברחמנות יתר. רצוי להפסיק וויכוחים ושיחות שנראים לך עקרים ולא מובילים לשום דבר. כך תהיה לה הזדמנות להיות עם עצמה ולהבין שאינה מצליחה להפעיל אחרים או להשליך רגשות סוערים שלה על אחרים.
מעבר לעצות האלה, אני חושבת שמצב מתמשך זה של תלות, חרדות, מניפולציות והמנעויות מצריך טיפול פסיכולוגי רציני, משפחתי או פרטני לבת.
כל טוב, ובהצלחה,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)