מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גיל ההתבגרות עד מתיאוראל20/10/2012
שלום,
ביתי בת 18 ושלושה חודשים, בצה"ל מזה חודשיים, אני והיא גרות יחד, האבא בסביבה.
היא ילדה טובה, אך עדיין יש לה את ההתפרצויות והכעסים ודיבורי חוצפה עלי. כפי שהבנתי, כנראה שלא נכון כשהן מתגייסות לצבא ההתנהגות משתנה, לצערי אני טרם ראיתי שינוי מצידה בהתנהגות למרות שהיא בצבא היא מספרת לי שהיא מתגעגעת אלי. איזה סנקציות
אני יכולה לעשות, כי היא מגיעה לשבתות בלבד ומצד שני אני לא מקבלת את ההתנהגות.
אודה על תשובתכן
אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל ההתבגרות עד מתי - תגובה
שלי ורדי21/10/2012שלום אור,
גיל ההתבגרות נמשך היום עד ה20 המאוחרות, ואין גיל הבשלה ספציפי לכולם אך אני לא רוצה לייאש אותך. לרוב יש איזשהי רגיעה החל מגיל 16 שגם יכולה להתעצם עם הגיוס לצבא, בתנאי שההתנסות בצבא כרוכה גם בתפקיד בוגר ואחראי. צריך סבלנות, וזה בטוח ישתנה. אל תשכחי שרק חודשיים נמצאת הבת בצבא והזמן הראשון הוא זמן לחוץ של הסתגלות ושל מציאת המקום שלה במסגרת החדשה. אי אפשר לצפות לשינויים לטובה דוקא בתקופת לחץ. הכי טוב מצידך לנסות ולהגיב פחות באימפולסיביות להפתרצויות של הבת, זה ידכא במעט את העוצמה והשכיחות של ההתפרצויות. נדמה לי שהציפיות שלך שתתבגר מהר משודרות אליה ואולי הבת תופסת זאת כחוסר סובלנות וכחוסר הכלה מצידך לקשייה. עכשיו זה זמן שאת צריכה לדאוג ולתמוך בהסתגלות שלה לחיות רחוק ממך. היא עוד צריכה אותך עוד יותר כי האבא לא גר איתי והוא רק בסביבה ומכך אני מניחה שהוא לא תומך מאד... אם תתני לה תמיכה, היא תמצא כוחות יותר מהר לרכוש עצמאות, מאשר במצב הפוך של דחיפה לעצמאות טרם זמנה.
תנסי להירגע באמצע השבוע ולצבור כוחות בשבילה כאשר היא באה לבקר.
כל טוב ובהצלחה,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)