מי אני, מה אני? בגיל ההתבגרות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מי אני, מה אני? בגיל ההתבגרות
    סיגל
    28/10/2012

יש לי בת בגיל 14 ו-3 חודשים, היא ילדה מקסימה, בעלת שמחת חיים, תלמידה טובה.
    בתקופה האחרונה קשה מאוד לדבר איתה מבלי שהנושא יגיע לוויכוח וצעקות ובסופו של דבר היא "פותרת" את הוויכוח באימרות כמו "טוב בסדר", "אתם צודקים", וכל מיני כאלה ע"מ "לסתום לנו את הפה". מעבר לכך אתמול כשהייתה במסיבת יום הולדת של חברה היא שלחה לי הודעה שיש לה משהו שמציק לה והיא איננה יודעת מה, כשהלכתי לקחת אותה שוחחתי איתה בדרך והיא אמרה שהיא לא בטוחה שהיא הילדה שהיא רוצה להיות, ואיננה יודעת איזה ילדה היא רוצה להיות, מיכוון שהיה מאוד מאוחר והיינו עייפות דחינו את השיחה להיום אחה"צ.
    באופן כללי היא ילדה שמנסה לרצות את כולם, כמעט ואיננה עושה דברים בשבילה ולמענה, איננה נכנסת לוויכוחים עם חברות (מפחדת מהתגובה שלהם).
    אשמח לשמוע את דעתכם בנושא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מי אני, מה אני? בגיל ההתבגרות - תגובה

ד''ר נלי שטיין
    28/10/2012

שלום לך,
    בספרות המקצועית נמצא כי גילה של בתך (גיל חטיבת הביניים) הוא גיל של סיכון עבור נערות. גיל בו הן "מאבדות את קולן" ומחפשות לרצות כדי להיות שייכות, מקובלות, נאהבות.
    המחיר של איבוד הקול, קרי ביטוי כן ואמיתי של מה שהן מרגישות וחושבות, עולה להן במחיר יקר: הן נתקפות בתחושות של בלבול, חוסר ערך עצמי, אפילו דכאון.
    עושה רושם שמשהו מזה קורה גם לבת הפרטית שלך, ולכן מה שאוכל לייעץ לך זה קודם כול להבין שמדובר בשלב התפתחות קשה ולא פשוט.
    בנוסף, דברי עמה (ולא מדובר רק בשיחה אחת) על רצונותיה, על החשיבות בהיותה מי שהיא, על חוסר הביטחון שלה... עשי זאת בזהירות וברגישות. תני לה חיזוקים - הרי יש כל כך הרבה על מה. הזכירי לה שאת ואביה מהווים "כתובת" עבורה, גם אם לפעמים נראה לה שאתם לא כל כך מבינים אותה.
    לאט לאט היא תתחזק...
    בהצלחה,
    נלי

ד"ר נלי שטיין Ph.D
    מטפלת משפחתית וזוגית מוסמכת
    מתמחה בטיפול מיני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו