מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם לסדר לילדה בת 13 את חדרה??.ציפי29/10/2012
שלום רב לכל חברי הפורום,
זה זמן רב אני מתחבטת בשאלה, האם לסדר לילדתי בת ה13+ את חדרה.
מדובר בילדה בכורה, אחריה יש אחות בת 10 ואח בן 3.
הילדה ADHD תוסיפו לזה את גיל ההתגברות התוצאה מלחמת עולם בבית כל יום....
הילדה מאוד לא מסודרת, לא מוצאת את בגדיה, לימודיה, ספריה....הכל זרוק על הרצפה כולל צלחת הקורנפלקס משלשום...
בהתחלה, הייתי נכנסת לחדרה פעם ביום מסדרת ויוצאת, אך אחרי שעה אני רואה את כל הארון שלה שוב על הרצפה, בלי טיפת הערכה ונסיון לשמור על הסדר.
פשוט התייאשתי!
לאחרונה אני רואה שהבלגן מאוד מקשה עליה ואני מתאפקת לא להכנס לסדר לה אותו.
מה דעתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם לסדר לילדה בת 13 את חדרה??. - תגובה
ד''ר נלי שטיין29/10/2012שלום לך,
אכן שאלה שבה מתחבטים הרבה הורים!
אני מאמינה בעיקרון האומר "ללמד את ילדך לדוג ולא לתת לו דג כל יום"...
כלומר, נסי לומר לה שאת רואה שאי הסדר מקשה עליה ואת מוכנה לעזור לה להתארגן. בדקי איתה כיצד אפשר לעזור לה - גם בעיניה - ופעלי בהתאם. למשל: אם מדובר בסידור החדר הרי שכדאי ליצור מקומות קבועים בהם מונח כל דבר, אבל הכלל הוא להשתדל להחזיר למקום... כדי שתמצא מה שהיא מחפשת.
ארגנו ביחד את סדר היום. חשבו על זמן משותף לערוך סדר קטן, למשל אולי בערב אחרי המקלחת ולפני שהיא הולכת לישון.
בדקי איתה מה היא יכולה לקחת על עצמה ומה את...
המסר ברור: "אני מוכנה לעזור אבל לא לעשות בשבילך. פשוט כי זה יחליש אותך ולא יחזק"... צריך הרבה סבלנות ועקביות, אבל זה נכון תמיד בהורות ובכלל.
בהצלחה,
נלי
ד"ר נלי שטיין Ph.D
מטפלת משפחתית וזוגית מוסמכת
מתמחה בטיפול מיני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)