מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- למה זה קורה לי?מישהי30/10/2012
שלום רב
אני אמא לילדה בת 17 חולה כבר 10 חודשים עברה אין ספור בדיקות אישפוזים בתי חולים ולא מגיעים לאבחנה .כשאני רואה מה קורה לילדה אני פוחדת עליה נורא (לא תמיד מראה לה) רוב הרופאים מאמינים שזו בעיה פסיכולוגית למרות שהיתייעצתי רבות עם פורומים בנושא פסיכולוגיה עם פסיכולוגים שאני מכירה באופן אישי שכולם טענו שמה שקורה לילדה לא מוכר בתחום הפסיכולוגי .
אני לא יודעת אם הם באמת צודקים או שמא רק קשה לי לקבל את הדברים .
תחושה של אמא יכולה להיות הכי טובה ובתחושה שלי פשוט לא עולים על הבעיה ואני מנסה עוד רופאים ועוד פרופ .
אז למה באמת כשהייתה מאושפזת נורא דאגתי לה וכשאומרים פסיכולוגי בא לי לצרוח עליה
למה כשילד חולה באמת זה מרגיש אחרת לאמא מאשר שאומרים שזה פסיכולוגי ???
אנא עזרתכם לפניי שאני אזדקק סבוף לטיפול פסיכולוגי
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה זה קורה לי? - תגובה
שלי ורדי30/10/2012שלום לך,
מדברייך אני מקבלת את התחושה שאת מאמינה שבתך שולטת על הגורם הפסיכולוגי, בעוד על הסיבות הרפואיות, הפיזיות הגורמות למחלה שלה (את לא מפרטת..) אינה שולטת, אינה אחראית עליהן וכך אין סיבה לכעוס עליה.
ישנם הרבה מצבים פסיכולוגים שמתבטאים דרך הגוף שלנו, דרך מחלה, כגון מחלות עור הקשורות קשר הדוק לרגשות, אסטמה, אלרגיות, מעי רגיז הגורם לכאבי בטן, שיתוק אפילו. הגוף והנפש נמצאים בקשר הדוק. לכל מחשבה, רגש, מתח יש ייצוג גופני כלשהו. אצל בתך כנראה הבעיה הפסיכוסומטית מוקצנת, אם היא צריכה אישפוזים. תופעה פסיכוסומטית חריפה מתרחשת כאשר האדם לא מודע, מפחד להתחרב לרגשות הקשים שלו. יש סיבה לדאגה אם אכן זה המצב, כי עצם התגובה הפיזית העוקפת את הרגש והמודעות, מסמנת לנו עד כמה מתקשה באמת להתמודד עם עולם הרגשות. ייתכן שאת מרגישה שעצם המחלה שלה כאשר המקור הוא פסיכולוגי הינה מניפולציה והפגנת כוח של בתך עלייך? אך אולי המחלה שלה היא זעקה לעזרה ואות לכך שצריכה להיות במרכז הדאגות של הוריה ...
אם הנחת הרופאים נכונה, צפויה לכם דרך ותהליך פסיכולוגי, בינאישי ותוך אישי , לבתך ולכם ההורים. ואני מסכימה איתך, זו עבודה לא קלה ,אך יכולה להוביל אותכם למקום טוב יותר.
לעניות דעתי, מהמעט שאני מבינה, תצטרכו "לשים את הבעיות על השולחן ולדבר אותן" במקום לבטא אותם באמצעים עקיפים של חולי וסימפטומים פיזיים.
כל טוב ובהצלחה,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)