נכנעת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נכנעת
    אורלי
    02/11/2012

שלום רב,
    בני בן ה14 הוא ילד מקסים, כבר ממש לקראת נער.
    יש לו אח בן 4.
    הפרש שלהם מבחירה כמובן.
    אני חד הורית, אך מקבלים כל מה שרק רוצים ומבקשים.

בשנה האחרונה אני רואה שלבן הגדול יש קטע מוזר של "לסמן וי" על כל דבר שמבקש ומקבל אך לא ממש צריך אותו. כאילו להשיג את המוצר ולבחון עד כמה רחוק אני מגיעה בכל דבר שמבקש. שוחחתי איתו על כך שהתקופה האחרונה אנחנו בקשיים כלכלית ואינני עובדת כרגע והוא בשלו. אני מתחילה להרגיש מנוצלת וכמו "ארנק מהלך" ולא אמא.
    מה אפשר לעשות בנידון שהילד גם ככה לא מעריך כלום, שאני קונה שם עליי פס וכשאני לא קונה אותו דבר, זרת אומרת אין הבדל , שום הערכה ואפילו לא מילת תודה, רק לקחת ולקחת העיקר כדי לצבור ולהשיג את המבוקש.

דבר שני שמציק לי מאוד:
    כאשר הולך לבית אביו שמתגורר אצל הוריו עד כה (בגיל 43), הילד משם מדבר איתי כמו לזבל, שאני מתקשרת לנייד שלו לראות אם הגיע לשם בשלום, עם אוטובוס, הוא אומר לי: מה רצית? אין לי כוח לדבר איתך עכשיו.
    וכאשר אני מבקשת ממנו להתקשר שמגיע במקום שאני אתקשר הוא אומר לי בסדר אמא, וברגע שיוצא לא שומעת ממנו יומיים שלמים אם אני לא מתקשרת בעצמי.
    למה זלזול כזה? ייתכן שהוא רוצה להיראות "חלק מהם" כנגדי ולהראות לי שהוא משלהם?
    אני מרגישה קרועה, מצד אחד מנצל אותי עד השקל האחרון, מצד שני זורק אותי לעזעזל, אפילו אם אני חולה במיטה לא יכין תה, או יזרוק זבל.
    השקעתי בו בחינוך, מורים מרוצים, עוזר בבית הספר, מופת בחוץ, בבית סיוט.

איפה שגיתי?
    מה ניתן לעשות? מאוחר מדי לשנות פה?
    אשמח להכוונה. נואשתי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נכנעת

הוספת תגובה

• נכנעת - תגובה

ד''ר נלי שטיין
    05/11/2012

שלום לך,
    צר לי על הכאב שנגרם לך. ילדינו - פעמים רבות - לומדים כיצד להתנהג מחוץ לבית, אך באופן מותאם גם מתנהגים אחרת בתוכו. מותאם היות שבכל זאת בנך יודע שאת אוהבת אותו ותקבלי ממנו דברים שאחרים לא...
    יתכן שאביו ומשפחתו אמרו דברים שליליים עליך באוזניו, מה שיוצר בו כעס ובעיקר תחושה של קריעה וד משמעותיות. הוא מרגיש שהוא צריך לבחור צד, ולמרות השקעתך הרבה בו, נמשך גם לצד של אביו.
    במקביל הייתי מציעה לך לתת פחות. לא ליפול ל"פח" של הורים רבים והוא נתינת יתר. שימי גבולות לנתינה, ואל תאפשרי לו להמשיך לבחון אותך. אמרי לו שכניעה או מימוש כל משאלה שלו אינם "מבחן אהבה", בו את מצליחה או נכשלת. שאת אוהבת אותו גם אם אינו מקבל משהו חומרי כזה או אחר. שהוא הרי יודע כמה את מסורה לו וחושבת עליו... אמרי זאת באופן לא מוגזם, בקצרה, היות שמתבגרים אוהבים צורת דיבור שאינה מגדילה אלא מצמצמת. אם תוכלי השתמשי בהומור, גם זה עובד טוב בתקשורת איתם.
    זכרי שהנתינה המוגזמת גורמת לכך שבנך אינו מעריך דבר, ולכל דבר אין משמעות.
    עוד משהו, עם כל הכאב, נסי להוריד ציפיות. קצת לשחרר.
    בהצלחה,
    נלי

ד"ר נלי שטיין
    מטפלת משפחתית וזוגית מוסמכת
    מתמחה בטיפול מיני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנגיעה של אמא-ספר שיכול לענות לך

שרון
    08/11/2012

בספר הנגיעה של אמא תוכלי לקבל וללמוד בצורה מעשית את הדרך הנכונה לזהות את הצרכים התקשורתיים שלו ולדבר עם ילדך בלי להפעיל כוחו לקבל עצבים.שווה ניסיון.במיוחד שרובו בחינם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו