בהמשך מתי מסתיימם גיל ההתבגרות-

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בהמשך מתי מסתיימם גיל ההתבגרות-
    אוראל
    03/11/2012

שלום,
    תודה על תשובתך, בנוסף
    כפי שכתבתי ביתי חודשיים וחצי בצבא, היא עדיין מדברת בחוצפה ומתפרצת,למרות כשהיא בצבא היא מסמסת לי שהיא אוהבת אותי וכמה היא מודה לי על דברים מסויימים.
    גם שאנחנו בחברת אנשים כשאני מדברת בנושא מסויים היא דואגת להעיר הערה, כמו "זה לא נכון" או "זה לא ככה" בטון תוקפני.הסרתי ממנה חלק ממטלות הבית, אבל את המעט שאני מבקשת ממנה כמו לנקות אחריה את המקלחת ולשטוף את הצלחת שלה כשהכיור נקי עליהם אני מתעקשת היא אומרת שתעשה מאוחר יותר וכשאני רואה שעדיין לא נעשה אחרי מספר שעות, אני מבקשת ממה שוב ונוצרת אווירה עכורה סביב הנושא שלכאורה הוא אולי טיפשי אבל אני לא מוכנה לעשות את הדברים במקומה, האם עלי להבליג, בסופו של דבר היאגם לא תעשה את המעט המבוקש. אודה על תשובתך המהירה.

אור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בהמשך מתי מסתיימם גיל ההתבגרות- - תגובה

ד''ר נלי שטיין
    04/11/2012

אור שלום,
    אלה הן סוגיות שאנו כהורים מתמודדים עמן ללא הרף. יש קושי עצום בלהפנות כל כך הרבה אנרגיות לכל הפרטים הקטנים, אך ההתמדה - כמו תמיד בחינוך הינה חשובה.
    ההתעקשות על חלקה (הקטן יחסית) הינה ביטוי לכך שהיא לא אמורה לקבל שירותים מיותרים, היענות לכל גחמותיה, שימת גבולות מסוימת.
    נסי לשוחח עמה על כך ברוח זאת. הסבירי שאין בכוונתך לנדנד לה אך את מאמינה בה וביכולתה לקחת אחריות על מספר דברים כאלה ואחרים... הסבירי לה שהיא עוזרת לכך בכך ובעיקר שהיא מגלה אחריות כלפי עצמה.
    לגבי הערותיה, עמדי בתוקף על כך שלא יאמרו כלפיך הערות לא מכבדות! במיוחד לא ליד אנשים זרים!!! הבחיני בין אי הסכמה לבין חוסר כבוד ודברי עמה על כך. עוד נושא חשוב שיש לגלות בו אורך רוח והתמדה אך גם הוא חשוב ביותר.
    הזכירי לה שברגע שהיא מתנהלת בכבוד מולך היא למעשה מכבדת את עצמה. גם אם היא אמביוולנטית כרגע כלפיך, גם אם לפעמים היא אוהבת ולפעמים שונאת...
    בהצלחה,
    ד"ר נלי שטיין
    מטפלת משפחתית וזוגית מוסמכת
    מתמחה בטיפול מיני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אוראל
    05/11/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו