מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גיל התבגרות מאוחררינה03/11/2012
שלום
ביתי בת 20 השתחררה בטרם סיימה את שירותה מהצבא ומאז חלף זמן רב והיא אינה מוצאת את דרכה. הופכת את היום ללילה. נמצאת הרבה מאד בפייסבוק, מבקשת כסף כל הזמן ולא נוקפת אצבע בבית. כל זאת עם שימוש בקללות וחוסר סבלנות כאילו חייבים לה כל הזמן. ניסיתי לעזור לה לחפש עבודה אך היא אינה מוכנה להתאמץ וללכת לדוגמא לראיונות עבודה. נראה שנוח לה מידי... למרות שהיא טוענת שלא טוב לה. לפני כן, היה לה סדר יום והיא תפקדה. היום הכל הפוך ולא מסתדר וכל השיחות איתה לא עוזרות. בינתיים הזמן רץ... והגברת לא טורחת לעשות משהו. חוששת מאד ממה שיהיה איך תהיה עצמאית ככה?
מבקשת את תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל התבגרות מאוחר - תגובה
שלי ורדי04/11/2012שלום רינה,
אני מבינה מדברייך שבתך "תקועה" בשלב של תלות עדיין בהוריה, חוששת מגדילה ומיציאה לעולם הבוגר שבו צריכה להתנהל בעצמאות ובאחריות אישית. הזכרת שהשתחררה מהצבא בטרום עת, האם זה היה בעקבות משבר, או אי תפקוד?
השאלה שלי האם תמיד בתך הייתה תלותית מאד וחששה לקחת על עצמה חובות ומטלות המותאמות כפי גילה או שלאחרונה יש נסיגה ורגרסיה שאת מתארת. המצב הראשון יותר קשה והמצב השני מייצג תקופה משברית שאולי תעבור יותר מה.
בוודאי שקשה לך, אני מבינה אותך. אם את בדילמה איך לנהוג אליה, הייתי מייעצת לך לדחוף אותה לצאת החוצה לעבודה, לעזור לה להתכוננן לרעיונות עבודה, לחשוב איתה מה מתאים לה. שלב ראשון נראה לי מתאים לייעץ למצוא עבודה קלה, זמנית, שלא דורשת כישורי רבים , העיקר שתצא מהבית ותהיה אדם פרודוקטיבי. בכל עבודה , גם בזמנית יש צורך בכישורים חברתיים מורכבים, בגיוס אחריות, שמירה על שגרת עבודה, הגעה בזמן , חריצות וכו'. כלומר גם מעבודה כזו יכולה לקבל בטחון ולהיתרם לעתיד. עם העבודה לפעמים באה גם האחריות. ייתכן שהיא מפוחדת, חוששת שתיכשל, שלא תתקבל בעבודות מסוימות , אין לה בטחון בעצמה שתצליח במשימות שיוטלו עליה..
הייתי מייעצת לך פחות להיכנס איתה במריבות על תפקידים ועזרה בבית, לא כי זה לא נכון לחנך אותה כך, אך כי בשלב זה את צריכה יותר קשר תומך וחיובי איתה כדי שתשמע בהכוונה שלך"לצאת לחיים" ושלא תתנגד אלייך.
אם היא חושבת על מקצוע לעתיד, יש מכונים להכוונה מקצועית, שהמשוב שהם נותנים לגבי הכישורים והתאמה מקצועית מועיל מאד. אפשר לגשת למכון כזה ולהיבחן. אפשר לגשת קודם ליחידה להכוונה מקצועית של משוחררי צה"ל .ייתכן שניתן לקבל בהנחה את המבחן להכוון דרך היחידה הזו.
כדאי ל חשוב לשקולייעוץ תמיכתי-רגשי אם מצב זה שתיארת נמשך ואתם לא מצליחים להוציא את הבת מהתקופה הפאסיבית והתלותית בה היא נכנסה.
כל טוב ובהצלחה!
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך להתבגרות מאוחרת
רינה04/11/2012תודה רבה שלי על תשובתך. לשאלתך האם הייתה כך תמיד. אכן היו קשיים בתיפקודה במשך השנים בשל היותה לקויית למידה והיא נזקקה לתמיכה ולדחיפה על ידינו. אך עם זאת, היה לה סדר יום והיה לקראת מה להתכונן. עכשו ייתכן בשל המשבר ביציאה מהצבא והקושי בהסתגלות למסגרת נוקשה הכל נעשה יותר קשה ובכלל אין התקדמות לעבר העתיד. נראה שהיא צריכה תמיכה יותר גדולה עכשו למרות גילה. לקחתי את עצותייך לתשומת ליבי ומקווה שיהיה שיפור. אשמח לשמוע עוד חוות דעת איך לפעול במצב כזה שבו -לי העניין הפסיבי מפריע מאד ולבת יותר מידי נוח ויש חשש לעשות צעד לכיוון העתיד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)